Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Boykotta "Hurma" vurgusu!

14.12.2023 16:32:00
İsrail ürünlerine boykot tüm Türkiye’de devam ediyor. Bu süreçte Hem hacı ziyaretlerinin vazgeçilmezi, hem de ramazan ayının baş tacı olan severek tükettiğimiz hurma da dikkat edilmesi gerekenler arasında…

Öyle ki bazı hurmalar İsrail ürünü. Peki, İsrail hurması nasıl olur? Alırken nelere dikkat etmeliyiz? İşte cevabı…

Hurmanın 4 bin civarında çeşidinin olduğunu söyleyen 22 senedir Hurmacılık yapan esnaf Enver Çakmak, Hurma üretiminde Irak, Mısır, İran gibi ülkeler ilk sırayı alsa da, Türkiye’de daha çok Suudi Arabistan ve İsrail hurmaları satıldığını belirtti. 

İsrail hurmalarının Kudüs hurması adı verilerek tezgahlarda yerini aldığını aktaran Çakmak, hurma alırken dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

 

Türkiye’de yılda tonlarca tüketilen hurmanın bir kısmının İsrail’den farklı yollarla ülkeye giriş yaptığını belirten Çakmak, “Hurma alırken vatandaşlarımızın aklına ilk önce Medine ve Kudüs hurması geliyor. Genellikle Medine hurması lifli ve şeker oranı düşük oluyor. Daha kabuklu ve etsiz oluyor. ama Kudüs hurması adı verilerek satılan İsrail hurmaları daha parlak oluyor ve içinde küflenme yapmıyor. Ayrıca Medine hurmasına göre daha kabuksuz ve etli oluyor.” ifadelerini kulandı.

Vatandaşları bu konuda uyaran Çakmak İsrail menşei hurmaların daha iri olduğunun altını çizerek hurmanın boyutuna ve tadına da dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

DİĞER HABERLER