Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

“Biz her 25 Mart’ta üşüyoruz”

23.03.2021 16:14:00
Büyük Birlik Partisi Konya İl Başkanı Osman Seçgin ANMEG’i ziyaret etti. KONTV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy ile bir araya gelen Seçkin, vefatının sene-i devriyesinde Muhsin Yazıcıoğlu’nu andı.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanı Osman Seçgin ve partisinin yönetim kurulu üyeleri Anadolu Medya Grubu ziyaret etti.
KONTV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar TOY ve KONTV İcra Kurulu Üyesi Durmuş Yakıcı ile bir araya gelen başkan Seçkin, vefatının sene-i devriyesinde Muhsin Yazıcıoğlu’nu andı.

“Biz her 25 Mart’ta üşüyoruz”
Muhsin Yazıcıoğlu suikastının üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen taleplerinin karşılık bulmadığın hatırlatan Başkan Osman Seçkin “Malumunuz üzere biz her 25 Mart’ta üşüyoruz. Şehit genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının bu yıl 12’nci senesi. 12 yıllık süre içerisinde özellikle yargıya sevk edilmesi gereken işlerin yapılmadığını görüyoruz.
Bu olayla ilgili hadisenin kaza olmadığını aksine suikast olduğunu biliyoruz. Suikast neticesinde gerçekleşen bu olayın mutlaka bir karşılığının olması lazım. Bu olaya teşebbüs edenlerin ve kastı olanların bir şekilde tespit edilip yargı önüne çıkartılması ve gerekli cezanın verilmesi gerekiyor. Biz bu beklenti içindeyken şuanda ana dava ile ilgili bir dosya dahi açılmadı. Açılan ve yapılan mahkemelerin tamamı görevi ihmalle ve adli hırsızlıkla ilgili davalar. Bu davalardan ceza alanlarda oldu. Hala bu mahkemeler devam ediyor ama bizim beklentimiz kamu vicdanının rahatlatılması noktasında bu olaya teşebbüs eden esas faallerin bulunarak tespit edilip gerekli cezaların verilmesi. 12 yıl geçti talebimiz karşılık bulmadı ama biz, meşrutiyet çizgimizden ayrılmadan yasal haklarımızdan vazgeçmeden bu olayı dile getirmeye ve takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.
   Görüşmelerin ardından BBP Konya İl Başkanı Osman Seçgin, KONTV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy’a plaket ve kitap takdim etti. 

DİĞER HABERLER