Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Birlik Vakfı Konya şubesinden vakıflar haftası programı

18.05.2022 16:44:00
Birlik Vakfı Konya Şubesi tarafından Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda vakıflar haftası münasebeti ile “Gönülden Gönüle Sözler ve Nağmeler" isimli program gerçekleştirildi.
Birlik Vakfı Konya Şubesi Kadın Komisyonu tarafından düzenlenen program Konya Şube Başkanı Abdi Parlak'ın selamlama konuşması ve Kadın Komisyonu başkanı Edibe Yılmaz'ın açılış konuşması ile başladı. Edibe Yılmaz, vakıfların insan yetiştirme misyonunu ve sanatın etkisini değerlendirdi. İnsanların birlikte yaşamaları, yaşamın temel amaçlarından olan yardımlaşma ve dayanışma duygusu olduğunu, Türk Milletinin sahip olduğu tarihi ve kültürel mirasın en önemli kaynaklarından olan vakıfların, tarihi köklerinin islâm hukukuna dayanan yardım ve hayır müesseseleri olduğunu ifade etti. 

Program Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akpınar’ın ‘Vakıflar ve İslam Medeniyetinde vakıfların önemi’ başlıklı konferansı ile devam etti. Prof. Dr. Ali Akpınar vakıfların Allah'a karşı insanın görevini yerine getirme yollarından birisi olduğunu, mülk ve servetin insanların yararına kullanılmak üzere vakfedilmesinin Allah yoluna adanmak olduğunu vurguladı.
İslam Medeniyetinde insanın, vakıf kültürü içerinde doğduğu, yaşadığı, öldüğü ve vakıf bir mezarlığa gömüldüğünü, vakıfların tüm insan yaşamını kapsadığını ifade etti. Günümüzde vakıf kültürünün doğru anlaşılması ve yaşanmasının önemli olduğunu, vakıf insanı olarak insanın hayırla anılacak güzel işler yapmasının görev olduğuna vurgu yaptı. Konferansın ardından Kanun Virtüözü ve Besteci Göksel Baktagir kanun dinletisi icra etti. Edibe Yılmaz'ın söyleşisi ile enstürmantal dinletinin birlikte icra edildiği program dinleyicilere hem bilgi hem de klasik müzik dinletisi bakımından unutulmaz bir akşam yaşattı. Göksel Baktagir'in "her bitki kendi kökünden beslenir" ifadesi Sultan Velet Salonunu dolduran katılımcıların zihinlerinde kalan önemli bir tespit olarak dikkat çekti. Sanatçı Bestekar Göksel Baktagir Konya gibi tarihi ve önemli bir şehirde olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek Birlik Vakfı Konya Şubesine davetleri ve program için teşekkür etti. 
Enstrümantal besteleri ile Türk müziğine can veren gönül insanı Göksel Baktagir konseri dinleyicilerin birlikte söylediği Yemen Türküsü büyük alkış aldı. Program Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak’ın katılımcılara Konya tablosu hediye etmesi ile sona erdi. 

DİĞER HABERLER