Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz? Resmi İlanlar

Bir tır dolusu mutluluk bu tarihte Konya'da!

02.11.2025 20:59:00
Geleneksel oyunları yeniden yaşatmak için yollara çıkan “Geleneksel Oyunlar Tırı” bu kez Konya’ya geliyor. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun düzenlediği etkinlikte çocuklar, gençler ve aileler geçmişin unutulmaz oyunlarıyla buluşacak. Şenlik, 3 Kasım 2025’te 09.30-16.30 saatleri arasında gerçekleşecek.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun birbirinden eğlenceli oyunları barındıran Geleneksel Oyunlar Tırı bir kez daha yollara düştü. Gittiği şehirlerde çocukların, gençlerin ve nostaljik anlamda geçmişin unutulmaz sıcak atmosferine bir kere daha tanık olmak isteyen yetişkinlerin ilgi odağı olan Geleneksel Oyunlar Tırı rotasını bu kez Konya’ya çevirdi. Ankara'dan yola çıkan oyun tırı Anadolu'yu karış karış dolaşarak mas güreşi, kale oyunu, hacıyatmaz, onikitaş, mangala, aşık oyunu, halat çekme, çuval yarışı, çemberbaz ve kocaayak gibi yüzyıllardır kültürümüzün temel taşlarından olan geleneksel oyunları tanıtmayı, çocuklar ve gençler arasında yaygınlaşmasını sağlamayı hedefliyor.

Yüzlerce çocuk ve ebeveyne ulaşıyor 
"Yarınımızın teminatı yavrularımızın kalplerine neşe, anne-babaların hatıralarına konuk olmaya geliyoruz." sloganıyla şimdiye kadar gittiği her şehirde gençler ve çocuklar tarafında sevgi ve heyecanla karşılanan Geleneksel Oyunlar Tırı yüzbinlerce çocuğa ve ebeveyne ulaşarak kuşakların hep birlikte eğlenmesine vesile olurken öte yandan geleneksel kültürümüzün ne denli zengin olduğuna ve bu zenginliğin nesiller boyu yaşaması gerektiğine dikkat çekiyor.

Bir tır dolusu mutluluk bu tarihte Konya'da! 
"Popüler kültüre karşı asil kültürümüzü yukarılara, geleceğe taşımak için hep birlikte mücadele edeceğiz." diyen Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Abdulhadi Turus; ebeveynlerin nostaljik bir yolculuğa çıkması, çocukların ise unutamayacakları güzel bir oyun şöleni yaşamaları için bütün Konya halkını bu güzel şenliğe davet ederek geçmişin ihtişamını, geleceğe taşımak adına 03.11.2025 tarihinde, 09:30-16:30 saatleri arasında bütün Konya halkını Medaş Konyaspor Stadyumu otoparkına buluşmaya davet etti.

DİĞER HABERLER