Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Bin aydan daha hayırlı: Kadir Gecesi

26.04.2022 10:28:00
Bin aydan daha hayırlı bir gece… Evet, İslam âlemi dua ve tövbelerin geri çevrilmediği mübarek bir geceye daha kavuşmanın sevincini yaşıyor. Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı kutlu bir zaman dilimidir Kadir Gecesi… Müşterek dualarda eller bir kez daha günahların affı ve İslam âleminin kurtuluşu için semaya açılacak.
Kadir Gecesi… Son ilahi kitap Kuran-ı Kerim ile insanlığı buluşturan bir başlangıç.Müslümanların en büyük hazineye ayet ayet kavuşmaya başladığı mübarek bir gün.

İslam Âlemi, manevî haz ve vecdin doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, bir yandan da Kadir Gecesi’ne kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek gece, yüce Allah’ın insanlığa armağan ettiği en önemli zaman dilimlerinden birisi. Kadir Gecesi’nde indirilen Kuran-ı Kerim, insanlık âleminin kurtuluş reçetesi. Yapılan ibadetlerin mükâfatsız kalmayacağı, duaların boş çevrilmeyeceği bir gece. 

Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim de “Şüphesiz, biz Kur’an’ı Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve ruh o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir” buyruluyor.

Sevgili Peygamberimiz de “Faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah’tan bekleyerek bu geceyi ihya edenlerin, geçmiş günahlarının bağışlanacağının müjdesini veriyor.

Ellerin semaya yükseldiği bir anda dillerden süzülecek dualar asla bireysel olmamalı, tüm insanlık için de dua edilmeli. Acı ve sıkıntı içindeki yüzlerin gülmesi ve gözyaşı dökerek yaşamak zorunda kalan Müslümanların kurtuluşu için de yüce yaradana yalvarılmalı.

KONTV de Kadir Gecesi’nde Mevlana Meydanı’ndan saat 22:00’den itibaren yapacağı Kadir Gecesi özel yayını ile yine milyonları ekran başına bağlayacak. 

DİĞER HABERLER