Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Beşiktaş evinde Avrupa'ya veda etti

24.11.2021 23:41:00
UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 5'inci maçında Beşiktaş, Ajax'a 2-1 mağlup oldu ve Avrupa kupalarına veda etti.
UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 5'inci maçında Beşiktaş, Ajax'a 2-1 mağlup oldu ve Avrupa kupalarına veda etti.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonunda Beşiktaş, C Grubu`ndaki beşinci maçında Hollanda`nın Ajax takımını ağırladı.

Karşılaşmanın ilk yarısını Rachid Ghezzal`ın 22. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 öne kapatan siyah-beyazlı takım, Sebastien Haller`in 54 ve 69. dakikalardaki gollerine engel olamadı ve rakibine 2-1 mağlup oldu.

Grubundaki beşinci maçtan da mağlup ayrılan siyah-beyazlı takım, yine puan alma başarısı gösteremedi.

Grubundaki ilk maçta Borussia Dortmund`a 2-1 mağlup olan Beşiktaş, Sporting Lizbon karşılaşmalarını ise 4-1 ve 4-0`lık yenilgilerle tamamladı. Siyah-beyazlı ekip, deplasmanda 2-0 mağlup olduğu Ajax`a ise evinde 2-1 yenildi.

Şampiyonlar Ligi`nde gruptan çıkma fırsatını daha önce yitiren Beşiktaş, üçüncü olup Avrupa Ligi`nde devam etme şansını da kaybetti. Grubu`ndan çıkmayı daha önce garantileyen ve 5`te 5 yapan Ajax ise puanını 15`e çıkardı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, takımının başında Avrupa kupalarında galibiyet sevinci hasretini sürdürdü. Beşiktaş, Yalçın yönetimindeki 7 Avrupa kupası maçında bir beraberlik ve 6 yenilgi yaşadı.

Yalçın yönetiminde geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi eleme turunda PAOK`a deplasmanda 3-1 mağlup olan ve Avrupa Ligi`nde Portekiz`in Rio Ave takımıyla 1-1 berabere kalan siyah-beyazlı ekip, bu sezonki 5 Şampiyonlar Ligi maçını ise mağlubiyetle tamamladı.

Beşiktaş`ın Avrupa kupalarında son 4 sezondaki kötü gidişatı sürdü. Siyah-beyazlı ekip, son 4 sezonda 18 Avrupa kupası maçına çıkarken, bunların sadece ikisini galibiyetle tamamlayabildi.

Söz konusu 18 maçta sahadan 2 kez beraberlikle ayrılan Beşiktaş, 14 karşılaşmada ise mağlubiyetin üzüntüsünü yaşadı. Beşiktaş`ın Avrupa kupalarındaki galibiyet hasreti ise 8 maça çıktı.

"Kara Kartallar", Avrupa`da çıktığı son 8 maçta bir beraberlik ve 7 yenilgiyle sahadan ayrıldı. Beşiktaş, Avrupa`daki son galibiyetini 28 Kasım 2019`da Slovan Bratislava`yı Avrupa Ligi`nde evinde 2-1 yenerek elde etti.

Ajax ile Avrupa kupalarında 6. kez karşı karşıya gelen Beşiktaş, rakibine 6. defa yenildi. İlk olarak 1966-1967 sezonunda o zamanki adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Ajax`ın karşısına çıkan siyah-beyazlılar, deplasmandaki ilk maçı 2-0, İstanbul`daki rövanşı da 2-1 kaybetti.

Beşiktaş, UEFA Kupa Galipleri Kupası`nda Ajax ile 1993-1994 sezonunda bir kez daha eşleşti. İkinci tur ilk maçında rakibine deplasmanda 2-1 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, evindeki mücadeleyi 4-0 yitirdi. Bu sezon Şampiyonlar Ligi`nde Ajax`a deplasmanda 2-0 mağlup olan Beşiktaş, evindeki karşılaşmada ise rakibine 2-1 yenildi.

Siyah-beyazlı ekibin Hollanda ekiplerine karşı şanssızlığı da sürdü. Bu ülke temsilcilerinden sadece Feyenoord`a 2 kez üstünlük kurabilen Beşiktaş, 10. maçta yedinci yenilgisini yaşadı. "Kara Kartallar", Hollanda ekipleriyle oynadığı bir maçı ise berabere tamamladı.

DİĞER HABERLER