Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Bel Ağrısı Nasıl Geçer?

06.07.2021 14:42:00

Bel ağrısı kişinin sosyal yaşamını altüst eden sağlık sorunlarından biridir. Sebepleri çeşitli olmakla birlikte ağır eşyaların kaldırılması, yapılan yanlış ve ani hareketler, kadınların aşırı yüksek topuklu ayakkabı giyinmesi,  bel etrafındaki sinirlerin hasar görmesi, aşırı kilo gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Bel ağrısına iyi gelen tıp tedavi yöntemleri ve ağrının azalmasını sağlayan bir takım yöntemler bulunmaktadır. Tamamlayıcı yöntemler arasında bel ağrısını gideren akupunktur yöntemi ince iğneler sayesinde gerçekleşen tedavi metodudur. Bu yöntemde özel noktalar tespit edilerek akupunktur sayesinde enerji serbest bırakılır ve bel ağrısı ile mücadele de fayda sağlayabilir.


Spinal Manipülasyon
Eğitimli kişiler tarafından yapılan işlemde omurganın hizalanması için vücuda basınç uygulanması gerekir. Rahatlatıcı uygulamalardan biri fizyoterapist tarafından masaj uygulanmasıdır. Bazı rahatlatıcı hareketler sayesinde bel ağrılarından kurtulmak mümkün. Uygulanacak hareketler yoga ve tai Chi Hareket terapileri ile yapılan hareketler kasların rahatlamasını gerilmesini ve güçlenmesini sağlar.


PRP Yöntemi
Bireyin kendi kanından alınan trombosit açısından zengin olan kan ürünleri ile tedavi olacak bölgeye enjekte yolu ile uygulama işlemidir. Bu işlem bel ağrılarının dinmesinde yardımcıdır. Enjeksiyon sayesinde hasarlı omurlar arasındaki diskler onarılır. Bir enjeksiyon yöntemi olan prolaterapi dekstroz enjeksiyon 50 yılı aşkın bir zamandır uygulanmakta ve kullanılmaktadır.


Bel Ağrısını Doğal Yollarla Giderme Yolları
Bel ağrısı çeken kişi ayakta durmakta ve yürümekte zorlanabilir. Hareket kısıtlığı kişinin iş ve sosyal yaşamını da büyük ölçüde etkiler. Spor aktiviteleri sayesinde bel ağrısı sorunlarını azaltmak mümkün. Ağır olmayan ve kasların gevşemesinde yardımcı olan hareketler yerde ve ayakta yapılan basit egzersizler ile bel ağrısının azalması sağlanabilir. Egzersizler kasların güçlenmesinde rol oynar. Düzenli şekilde yapılırsa bel ağrısı gibi sorunlarında üstesinden gelinmektedir.


Germe Egzersizleri
Yapılan çeşitli gerilme hareketleri sırt ve bel ağrılarının azalmasında yardımcı olur. Vücudun rahatlamasını sağlayan germe hareketleri esnemenizi sağlar ve kas ve omurların rahatlamasını sağlar. Germe hareketlerinde ayak parmaklarınıza dokunmaya çalışmak uyluğun arka kaslarının gerilmesi kaslardaki gerginliğin giderilmesinde yardımcıdır. Bir germe egzersizi ise çocuk duruşu hareketidir. Bu harekette diz çökerek oturup başı öne doğru uzatarak yere koyulur. Kolları başınızın önüne esneterek uzatılmalıdır.  Kobra duruşu hareketinde ise yüzüstü yatarak ellerden destek alarak baş ve göğüs tavana bakacak şekilde kaldırılmalıdır. Kişinin oturuşu da bel ağrısı sorunlarına sebep olabilir. Ofis işi çalışanlarının genelde yaşadığı sorunlar arasında bel ağrısı gibi sorunlar bulunmaktadır. Sandalye ve masa seçiminin kişinin rahatına uygun şekilde seçimi oldukça önemlidir.

KONHABER / ÖZEL HABER

DİĞER HABERLER