Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Başkan Tutal: Son günlerde vaka sayılarımız artışa geçti

11.02.2021 15:14:00
Konya'nın Seydişehir ilçesinde bir mahallede, mutasyonlu yeni tip korona virüse (Covid-19) rastlanılması üzerine karantina uygulaması başlatıldı. Karantina uygulamasının olduğu mahalleye giden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal bilgi aldı.
Seydişehir ilçesi Bostandere Mahallesi'nde dışarıdan gelen bir kişide mutasyonlu korona virüse rastlanıldı. Bunun üzerine mahalle, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.
Karantinaya alınan Bostandere Mahallesi'ne giden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal,
kontrol noktasında görev yapan Seydişehir İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerden bilgi aldı.
 Karantina kurallarına uyulduğunu belirten Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal şu ifadelere yer verdi:  “Ükemizde olduğu gibi ilçemizde de koronavirüs vaka sayılarımızı ciddi anlamda azaltmıştık. Fakat son günlerde vaka sayılarımız artışa geçti. Mutasyonlu virüsün yayılma hızının yükselerek devam ettiğini biliyoruz."
Hüyük, Beyşehir ve Seydişehir’de mutasyonlu virüs vakasının görüldüğü söyleyen Tutal: " Bostandere Mahallesi'nde karantinaya alındı. Vatandaşlara çok zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları konusunda jandarma ekipleri uyarılarda bulunuyor. Jandarma ve zabıta ekiplerimizin kontrolleri devam ediyor ve vatandaşların gıda ihtiyaçları da temin ediliyor" dedi. 

DİĞER HABERLER