Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Başkan Hepokur :Yağışlar kıraçlara hayat verdi

12.04.2023 16:32:00
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Meram Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hepokur, Ocak ve şubat ayında görülen kar yağışı ve beraberinde Nisan ayında toprağa düşen yağmur tanelerinin kıraç alanlarda ekim yapan çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü söyledi.
Son günlerdeki yağışlar kıraç alanlardaki buğday ve arpa gibi ürünlerin çimlenmesine ve kısmen büyümesine vesile olduğuna vurgu yapan Başkan Hepokur şu ifadelere yer verdi:  “Ocak–Şubat aylarında bölgemiz genelinde görülen kar yağışı hububat alanlarının imdadına yetişti. Bölge genelinde 15-45 mili metre arasında yağışla birlikte, kıraç alanlardaki susuz arazilerin yüzde 95’inin çimlenmesine ve bitkilerin kardeşlenme faaliyetlerine başlamasına vesile olmuştur.”
Konya İlinin 31 ilçeyi kapsayan çok geniş bir tarım arazisine ve ilçelere göre oldukça değişken bir iklim yapısına sahip olduğunu belirten Meram Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hepokur, “İlimizde hububat üretiminin yüzde 28’i sulu tarım, yüzde 72’si kıraçlarda susuz tarım yapılmaktadır. Bu sebeple son günlerdeki yağışlar tarlalara hayat verirken bizlere de rahat bir nefes aldırdı.  İnşallah Nisan ayında devam eden yağışlarla birlikte gerek sulu tarım, gerekse de kıraç alanlarda önemli bir ürün rekoltesini yakalarız. İnşallah verimli bir sezon geçirir ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ederiz” dedi. 

DİĞER HABERLER