Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Başkan Altay’dan tepki: Sizi neden rahatsız ediyor?

18.06.2022 14:38:00
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Güle Oynaya Camiye Gel” projesini eleştiren Cumhuriyet gazetesine tepki gösterdi. Başkan Altay: “Ümmet bilinci, çocukların camileri doldurması, güle oynaya camiye gelmesi sizi neden rahatsız ediyor?” dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi ile Konya genelinde yaz tatilinde 40 gün boyunca camide sabah namazına giden 2012 ve 2013 doğumlu çocuklara bisiklet hediye edecek. Geleneksel hale gelen “Güle Oynaya Camiye Gel” Bisiklet ödüllü etkinliğin başvuruları ise devam ediyor. 
İLK GÜN 12 BİN ÇOCUK BAŞVURU YAPTI
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kapu Camii’nde sabah namazı sonrası Konya İl Müftüsü Ali Öge ve 31 ilçe müftüsünün katılımıyla proje başvurularını başlamıştı. İlk gün 12 bin çocuğun kayıt yaptırdığı öğrenildi. 
BAŞVURULAR 25 HAZİRAN’A KADAR DEVAM EDECEK 
“Güle Oynaya Camiye Gel” Projesine başvurular -25 Haziran Cumartesi gününe kadar devam edecek. Başvurular “camiyegel.konya.bel.tr” adresinden alınıyor. 1 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında ise kayıt yaptırdığı camide 40 gün cemaat ile sabah namazını kılan çocuklara bisiklet hediye edilecek.

TIKLA BAŞVUR

BAŞKAN ALTAY’DAN SERT TEPKİ
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, projeyi eleştiren Cumhuriyet gazetesinin haberine ise tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başkan Altay: “Ümmet bilinci, çocukların camileri doldurması, güle oynaya camiye gelmesi sizi neden rahatsız ediyor? Sabah namazında camiye gelen hafız adaylarının yüzlerini görmeye tahammülünüz yok. İlk gün 12.000 kayıt oldu bu da size dert olsun” ifadelerine yer verdi. 

DİĞER HABERLER