Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Bakan Uraloğlu açıkladı: Konya’daki dev projenin yapımı sürüyor

21.07.2023 13:34:00
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Konya, Kocaeli, İstanbul, Bursa ve Kayseri olmak üzere 5 ilimizde Bakanlığımızca yapımı devam eden 9 projede toplam 102 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı inşaatımız da devam etmektedir” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı Ray Kaynak Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Bakan Uraloğlu,  çok önemli kent içi raylı sistem projelerini hayata geçirdiklerini söyledi. 
Şehir içi raylı sistem hattının 395 kilometresi Bakanlık tarafından yapılıyor
Bakanlık olarak özellikle büyük şehirlerde yaşayan vatandaşların trafik nedeniyle yaşamının kâbusa dönüşmemesi için çok önemli kent içi raylı sistem projelerini hayata geçirdiklerini ifade eden Bakan Uraloğlu, 12 ilde işletme altındaki yaklaşık 922 kilometre şehir içi raylı sistem hattının 395 kilometresinin Bakanlık tarafından yapıldığını belirtti. 
102 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı inşaatı devam ediyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: “Şu anda da Kocaeli ile İstanbul, Bursa, Kayseri ve Konya olmak üzere 5 ilimizde Bakanlığımızca yapımı devam eden 9 projede toplam 102 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı inşaatımız da devam etmektedir. Kimse şüphe etmesin ki onları da en kısa sürede tamamlayıp hizmete alacağız. Büyük şehirlerimizde araç trafiğinin yoğunlaşmasını engellemek adına bu tür çevreye duyarlı, modern, ulaşım sistemlerini yaygınlaştırmak için yeni yatırım ve teşviklerimize de devam edeceğiz. Milletimizin ihtiyaçlarına cevap veren, hızlı, emniyetli ve konforlu ulaşım ağı tesis edene kadar durmayacağız, çalışacağız." ifadesini kullandı.

DİĞER HABERLER