Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Bakan Koca: Rota, Konya Çocuk Kalp Merkezi

19.02.2022 17:05:00
Sosyal medya hesabından Konya, Gaziantep ve Muğla'da çocuk kalp merkezinin açıldığını duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 günlük bebeğin ameliyat edilmek üzere ambulans helikopterle Elazığ'dan Konya'daki çocuk kalp merkezine getirildiğini söyledi.
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Prof. Dr. Buğra Harmandar, Dr. Öğretim Üyesi Hande İştar, Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde uzman doktorlar Fatih Tomrukçu ile Arif Selçuk, Konya Şehir Hastanesinde Uzm. Dr. Murat Şimşek, ekipleriyle çocuk açık kalp ameliyatları yapmaya başladı.
3 ilde daha çocuk kalp merkezinin açıldığını söyleyen Bakan Koca, 'Gaziantep’te Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları, Muğla’da Eğitim ve Araştırma ve Konya’da Şehir Hastanesinde 3 yeni çocuk kalp merkezi açıldı ve açık kalp ameliyatları başladı. Merkez sayımız 13’e ulaşmış durumda. Hayırlı olsun!' dedi.
"ROTA: KONYA ÇOCUK KALP MERKEZİ"
 6 günlük bebeğin, ameliyat edilmek üzere Konya'daki çocuk kalp merkezine getirildiğini söyleyen Sağlık Bakanı Koca: 6 günlük Gündağ bebek, aort koarktasyonu sebebiyle ameliyat edilmek üzere, ambulans uçakla Elazığ’dan Konya’ya, Şehir Hastanesinde yeni açılan çocuk kalp merkezine getirildi. Çok yaşa Gündağ bebek. 2022 Türkiye’sinde doğmak ne güzel!
 

DİĞER HABERLER