Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Bakan Akar: Mariupol'den tahliyeler için gemi desteği verebiliriz

02.04.2022 13:04:00
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mariupol'den tahliye konusunda, "Denizden tahliyeler konusunda gemi desteği verebiliriz" dedi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Mariupol'deki sivil ve yaralıların denizden tahliyesi konusunda gemi desteği verebiliriz. Bu kapsamda Rusya ve Ukrayna makamlarıyla koordinelerimiz sürüyor" dedi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna'dan tahliyeler konusunda, "Türkiye üzerine düşen desteği veriyor, Ukrayna halkına desteğimiz devam edecek." dedi.

Ukrayna'daki çatışmaların ardından yaşanan son gelişmelere yönelik değerlendirmelerde bulunan Akar, ayrıca şunları kaydetti;

Uçaklarımızın emniyeti, tahliyesi ve bakımlarının yapılması konusunda hem Rusya hem Ukrayna taraflarıyla temaslarımızı sürdürüyoruz.

Gemilerin ivedi bir şekilde tahliyesi konusnda hem Rusya hem Ukrayna taraflarıyla temasları sürdürüyoruz.

Karadeniz'de sürüklenen mayınlar

Bu tehlikenin kimseye zarar vermeden ortadan kalkması için çalışıyoruz.

Karadeniz'de deniz karakol uçağı, helikopter, İHA ile havadan, mayın avlama gemisi ile karakol gemileri ile denizden olmak üzere Sahil Güvenlik Komutanlığı ve diğer kurumlarla koordineli olarak mayın gözetleme faaliyetlerimiz devam ediyor. Deniz trafiğinde herhangi bir sorun söz konusu değil.

DİĞER HABERLER