Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Bahçeli'den 100.yılda 100 il mesajı! Konya Ereğli il olacak mı?

13.06.2023 21:24:00
Bugün partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli 100 il mesajı verdi. Bahçeli'nin sözlerinin ardından hangi ilçelerin düzenlemeden yararlanacağı merak konusu oldu. Konya Ereğli il olacak mı?
Bugün partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli 100 il mesajı verdi. Bahçeli'nin sözlerinin ardından hangi ilçelerin düzenlemeden yararlanacağı merak konusu oldu. 

Bahçeli, " Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümünde 100 maddelik Anayasa teklif metnimiz de çoktan hazırlanmıştır. Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür." değerlendirmelerinde bulundu.
İlçeler merak konusu oldu
Bahçeli'nin konuşmalarının ardından vatandaşlar hangi ilçelerin il olacağı konusunda tartışılmaya başlandı. Türkiye'de bağlı olduğu ilin merkez ilçesine uzaklığı, nüfus büyüklüğü, sosyo-ekonomik koşulları gibi kriterlerle il olmaya en yakın ilçeler sıralandı.

Ereğli il olmaya aday!
2022 yılı verilerine göre 150 bin 978 nüfusu var. Ağırlıklı olarak tarıma dayalı bir yapıya sahip, toplam nüfusunun % 52 sinden fazlası tarımla uğraşmaktadır. İlçede bitkisel üretim; başta tarla tarımı olmak üzere baklagiller, sanayi bitkileri, meyvecilik, sebzecilik ve yem bitkileri yer almakta olan Ereğli'de il olmaya aday ilçeler arasında

İşte il olmaya aday olan o ilçeler:
Polatlı, Ankara
Yüksekova, Hakkari
Kahta, Adıyaman
Midyat, Mardin
Siverek, Şanlıurfa
Ergani, Diyarbakır
Cizre, Şırnak
Nazilli, Aydın
Edremit, Balıkesir
Alanya, Antalya
Manavgat, Antalya
Lüleburgaz, Kırklareli
Bandırma, Balıkesir
İskenderun, Hatay
İnegöl, Bursa
Ünye, Ordu
Kozan, Adana
Fethiye, Muğla
Erciş, Van
Tarsus, Mersin
Akhisar, Manisa
Çorlu, Tekirdağ
Ereğli, Konya
Elbistan, Kahramanmaraş (İsmail Can Şef)

DİĞER HABERLER