Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

ATO Başkanı Baran: "Başkent Kültür Yolu Festivali, şehrimize renk, ticaretimize canlılık getirdi"

13.10.2022 10:50:00
"Önümüzdeki yıllarda bu tür organizasyonların katlanarak artmasını, şehrimizin ticaretine, turizmine ve ekonomisine daha fazla katkı sağlamasını arzu ediyoruz"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Başkent Kültür Yolu Festivali'nin kentin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına önemli katkı sağladığını belirterek, "Önümüzdeki yıllarda bu tür organizasyonların katlanarak artmasını, şehrimizin ticaretine, turizmine ve ekonomisine daha fazla katkı sağlamasını arzu ediyoruz." ifadesini kullandı.


Baran, yazılı açıklamasında, "Başkent Kültür Yolu Festivali" dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.


Başkent Kültür Yolu Festivali'nin Ankara'nın sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına önemli katkı sağladığını vurgulayan Baran, "Kültür ve Turizm Bakanlığı bu projeyle kültür ve sanat alanında şehrimizde adeta bir seferberlik başlattı. Festival, şehrimize renk, ticaretimize canlılık getirdi." değerlendirmesinde bulundu.


Baran, geçen yıl festivali 2 milyon 300 bin kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl 23 Ekim'e kadar devam edecek ikinci festivalde de Ankara'nın canlanacağını ifade etti.


- Başkentliler 500'den fazla etkinlikle buluşacak


Altındağ Belediyesi sınırlarının da içinde yer alan 5,7 kilometrelik güzergahta 70 noktada gerçekleştirilen festival süresince Ankara'nın birbirinden değerli sanatçıları ağırlayacağını belirten Baran, ayrıca başkentli sanatseverlerin konserler, söyleşiler, tiyatro ve sinema gösterimleri gibi 500'den fazla etkinlikle buluşacağını bildirdi.


Baran, Ankara'nın kapsamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmasından dolayı mutluluk duyduklarını vurgulayarak şunları kaydetti:


"Önümüzdeki yıllarda bu tür organizasyonların katlanarak artmasını, şehrimizin ticaretine, turizmine ve ekonomisine daha fazla katkı sağlamasını arzu ediyoruz. Oda olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Üyelerimizin, ticaret, ekonomi ve ihracatının gelişimine yönelik çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel çalışmaları da destekliyoruz. Ankara ekonomisinin gelişimine yönelik çalışmalarımıza sosyal projelerimizle katkı veriyoruz. Kültür ve sanatın olmadığı yerde ticaret de yavan kalacaktır."


DİĞER HABERLER