Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Aranan golcü İngiltere’de bulundu

11.08.2022 16:05:00
Konyaspor yeni golcüsünü İngiltere’de buldu. Sokol Cikalleshi ve Muhammet Demir’in oluşturduğu forvet mevkiini bir isimle daha güçlendirmek isteyen yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz sezonu İngiltere Championship’te Middlesbrough formasıyla geçiren Uche Ikpeazu’yu sağlık kontrolleri için ülkeye davet etti
Konyaspor, aradığı golcüyü İngiltere’de buldu. Sokol Cikalleshi ve Muhammet Demir’den oluşan gol yollarını zenginleştirmek için kollarını sıvayan yeşil-beyazlı kurmaylar, geçtiğimiz sezonu İngiltere Championship’te mücadele eden Middlesbrough’ta geçiren 27 yaşındaki Uche Ikpeazu’yu gündemine almıştı.

Konyaspor yönetimi, gelinen son noktada oyuncuyu sağlık kontrolleri için Türkiye’ye davet etti. Yeşil-beyazlı kurmaylar, Uganda asıllı İngiliz futbolcuyla yapılacak son görüşmelerde herhangi bir pürüz çıkmaması durumunda imza aşamasına geçecek.

Uche Ikpeazu kimdir?

28 Şubat 1995 yılında İngiltere’nin Londra şehrinde dünyaya gelen Uche Ikpeazu, aynı zamanda Uganda vatandaşı. Futbola İngiliz ekibi Reading’de başlayan Uche, akabinde Watford’da transfer oldu. Golcü oyuncu sırasıyla Didcot, Crewe Alexandra, Doncaster Rovers, Port Vale ve Blackpool’da kiralık olarak top koşturdu. Uganda asıllı İngiliz futbolcu, daha sonra Cambridge United, Hearts, Wycombe Wanderers, Cardiff City ve son olarak Middlesbrough forması giydi.

Kariyerinde 2 ülke var

Yeşil-beyazlıların sağlık kontrollerine tabii tuttuğu forvet oyuncusu Uche Ikpeazu, kariyerinde şu ana kadar olan süreçte sadece İngiltere ve İskoçya’da forma giydi.
Uche İngiltere FA Cup, İngiltere Championship, İngiltere Lig Kupası ve İngiltere EFL Trophy’nin yanı sıra, İskoçya Premiership, İskoçya FA Cup ve İskoçya Lig Kupası kulvarlarında ter döktü. 

Uche ne yaptı?

Profesyonel olarak 9 sezondur top koşturan Uche Ikpeazu, şu ana kadar olan süreçte 281 maçta boy gösterdi. 27 yaşındaki oyuncu bu süreçte 55 kez gol sevinci yaşarken, 32 kez de asist yaptı. Uganda asıllı İngiliz futbolcu, bu maçlarda 47 kez sarı, 2 kez de kırmızı kartla cezalandırıldı. 

DİĞER HABERLER