Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Ankara İl Müftüsü Hasan Çınar’dan Batı’nın “Kuran-ı Kerim yakmasına" tokat gibi cevap!

13.08.2023 14:01:00
Pursaklar Müftülüğünün düzenlediği hafızlık icazet töreninde konuşan Ankara İl Müftüsü Hasan Çınar, kuran yakma eylemini yapanlara Tokat gibi cevap verdi. Programda 185 hafız icazetlerini aldı.
Son zamanlarda Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar arttı...

Danimarka'da İslam karşıtı ve ırkçı "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli grubun üyeleri, dün Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı. 

Grup, daha sonra Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i ateşe verdi.

İslam karşıtı pankart açan ve sloganlar atan gruptakiler, bu anları sosyal medya hesabından canlı yayınladı. Grubun provokasyonları, polis korumasında gerçekleştirildi.

İsveç ve Danimarka'da son dönemde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar yoğunlaşırken, bu provokasyonlara izin verilmesi tepkiyle karşılanıyor.

Ankara İl Müftüsü Hasan Çınar’dan tepki!
Pursaklar müftülüğünün düzenlediği hafızlık icazet töreninde konuşan Çınar, islama karşı hakaret eden batıya sert cevap verdi.

Çınar Hicr Suresi 9.Ayetinden örnek vererek;  “Kuran’ı biz indirdik, onun muhafızı biziz” ifadesinde bulunarak, “Ey Dünya Şahit ol! Bak, görüyorsun sen Allah’ın kelamını yakmaya çalışıyorsun fakat Allah’ın kelamının sahibi Allah’tır. “ diye konuştu.

Tokat gibi cevap!
Çınar, “Hafızlar aracılığıyla kelamımıza öyle bir sahip çıkıyoruz ki, Ey özgürlüğün sahibi olduğunu zanneden Batı uygarılığı sen neyi yakarsan yak bu Kuran aşıkları karşısında hazır ola geçeceksin Allah’ın izniyle Allah’ın nurunu söndüremezsin Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Elhamdülillah 30’a yakın dilde Kuran meali basıyoruz çünkü insanlar; “Her Şer’de Hayır vardır” diyerek Bu yakılan nedir diye okuyorlar ve iman ediyorlar. Ey Kuranı yaktığını zannedenler ne yaparsanız yapın insanlar her fert İslam’a geliyorlar. Buna engel olamayacaksınız. Bugün bu salondan 185 tane kuran hafızını yeryüzüne gönderiyoruz.” diye konuştu.

"Bu gelen nesil karıncayı bile incitmeyen nesil"
Devamında Çınar, “Ey dünya insanlığı korkmayın! Bu gelen nesil karıncayı bile incitmeyen nesil bu gelen nesil ecdadından almış olduğu ruhla tehvidi ve adaleti götüren nesildir. Bu nesil sevgi neslidir bu nesil Kuran Aşığı nesildir." dedi.

DİĞER HABERLER