Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Altın uçuşa geçti: Selçuk Geçer ters köşeden vurdu! Dolar için 45 TL’ye hazır olun…

17.10.2023 10:49:00
Selçuk Geçer yapmış olduğu son açıklamalarda dolarda tarihi zirve uyarısı yaptı ve dolarla borçlananları üzecek bir haber verdi. İşte Geçer’in çok önemli açıklamaları.
Orta Doğu'da yaşanan İsrail-Filistin çatışmasının ardından altının ons fiyatı 1.877 liraya fırladı. Bu değer artışı gram ve çeyrek altın fiyatlarını da etkiledi. Doğal olarak yatırımcılar gram altın fiyatını, altın fiyatlarının daha da yükselme ihtimalini ve altına yatırım yapmak için en uygun zamanı merak etmeye başladı. Tam da piyasalar bu durumdayken Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, herkesi şaşırtacak dolar açıklamasını yaptı. İşte detaylar.



Küresel piyasada altının ons fiyatı rekor kırmaya devam ederek 1.877 dolara ulaştı. Bunun sonucunda gram ve çeyrek altın fiyatlarında da hızlı bir artış yaşandı. Bu fiyat artışları savaş döneminde artan tansiyona bağlanabilir. Bununla birlikte, kriz dönemlerinde altın genellikle güvenli bir liman ve güvenilir bir uzun vadeli yatırım stratejisi olarak algılanmakta, dolayısıyla değerini korumaktadır. Selçuk Geçer, dolarla borçlananları endişelendiren ve birçok kişinin dikkatini çeken önemli bir açıklama yaptı. İşte o önemli açıklamalar.



YATIRIMCIYA ÖNEMLİ UYARI

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımına gitmesi sonucunda doların değerinin artacağını ve bunun da Türk Lirası üzerinde olumsuz bir etki yaratacağını öngörerek bir uyarıda bulundu. Geçer, Fed'in faiz oranlarını artırmaya devam etme kararının temel nedeninin ABD'deki beklenmedik derecede yüksek işsizlik oranları olduğunu vurguladı. Dolayısıyla, dolar/Türk Lirası kurunda yukarı yönlü bir eğilim öngörüyor.
Geçer ayrıca, küresel piyasalardaki gerilemenin Türkiye'ye olası yansımalarının altını çizerek, bunun riskli varlıkların fiyatlarında düşüşe yol açabileceğini öne sürdü. Geçer, altın fiyatlarında geçici bir düşüş ve ardından yukarı yönlü bir hareket öngörüyor. Geçer ayrıca avronun dolar karşısında ivme kazanacağına ve bunun sonucunda avro/dolar kurunun 1'in altına düşebileceğine inandığını ifade etti.



SELÇUK GEÇER’DEN REKOR RAKAM

Geçer, mevcut dolar kurunun Türk Lirası için aşırı yüksek olduğunu savunuyor. Dengenin sağlanabilmesi için kurun 45 TL veya üzerine çıkması gerektiğini öne sürüyor. Geçer, kurdaki bu yükselişin kaçınılmaz olduğuna inanıyor ve dolar kurunun 2024 yılının ilk çeyreğinde daha önce görülmemiş seviyelere ulaşabileceğini öngörüyor. Ancak uygun ekonomik tedbirlerle bu yükselişin durdurulabileceğini vurguluyor.
 

DİĞER HABERLER