Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Ali Baba’nın Kurucusu Jack Ma İki Aydır Kayıp

12.01.2021 09:44:00

Yaklaşık 2 ay önce çin’in ekonomi modelini eleştiren jack ma,  o günden bu yana görünürlerde yok! Dünyanın en zengin 16. İş adamı çin’in ekonomi modelini eleştirdiği günden bu yana hiçbir yerde görünmüyor. jack ma’nın sır gibi ortadan kaybolması büyük merak uyandırdı…
jack ma 2 aydır hiçbir yerde yok ve bu durum karşısında dünya büyük bir meraka kapılmış durumda. jack ma’nın sır kaybının nedenini kimse bilmiyor. jack ma’nın ortadan yok olmadan önce yaptığı son konuşma çin ekonomisi üzerine olmuştur. Bu nedenle kaybının arkasında bu konuşmanın olduğu düşünülüyor.

Dünyada aktif bir şekilde kullanımı yapılan ali baba şirketinin kurucusu olan jack ma, kimsenin bilmediği bir nedenden dolayı gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuştur. Esasen, jack ma’nın kaybolduğu da bir idea olabilir. Tam olarak, nedeni bilinmeden kaybolan ma’nın öldürüldüğü ya da hapse atıldığı düşünülüyor. Bu tahminler doğrultusunda, dünya üzerinde pek çok sosyal paylaşım da yapılmıştır.



Newsweek yaptığı haberde, 2014 yılında Çin’den kaçıp, bu ülkedeki yapılan yolsuzlukları ortaya çıkaran guo wengui, 2019 yılında finans işletme adlı kanalında visio’la yaptığı söyleşide ma’ın geleceği hakkında bazı tahminlerde bulunmuştu…

O günlerde wenguin, jack ma’ın öldürülme veya hapse atılma ihtimallerinden bahsetmiştir. 2 ay öncesine kadar farklı platformlarda sıkça görülen jack ma artık hiçbir şekilde ortalıkta görünmüyor. Bu da wenguin haklılığını düşündürmeye başlamıştır.
Wengui videosunda ma’yı işaret ederek, çin’deki tüm milyarderler hakkında şunları söylemiştir. ‘’ hepse girecek ya da öldürülecek’’ devamında ise jack ma’ın açtığı şirketin ‘’ ant grup’’ çin’in bankacılık sistemine meydan okuduğu için Çin devletince büyük sorunlar yaşayacağını belirtmiştir.

Bunun üzerine pek çok kişi suçlayıcı tavırlarda bulunarak jack ma hakkında sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu.

İdealara göre jack maç çin ekonomisini eleştirdikten sonra gizli bir şekilde ortadan kayboldu. Bunun üzerine jack ma’nın öldürülmüş veya hapse girmiş olduğu düşünülmektedir. jack ma severler ise çin piyasa düzenleyici kurum ve bakanları eleştiri yağmuruna tutu.
jack ma çin’deki ekonominin ve ekonomi üzerinde söz sahibi olanların çağın gerisinde kalmasını eleştirmişti. Akabinde tamamen ortadan kaybolması gözleri piyasa düzenleyici kurumların ve bakanların üzerine çevirdi.



Zira jack ma’nın yapmış olduğu bu eleştiri sonrasında pekin yönetimi jack ma’nın kruduğu ant grup şirketine hong kong ve şangay borsalarına eş zamanlı halka arzını durdurmuştu. Bunun üzerine ali babanın kurucusu olan jack ma hakkında antitröst soruşturması başlatıldı. Soruşturma sonrasında ise jack ma gizemli bir şekilde ortadan kayboldu ve kendisinden 2 aydır haber alınamıyor.


Yaşanan olaylar sonrasında insan hakları izleme örgütü direktörü keneth roth sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaptı açıklamaya göre;   "Alibaba'nın kurucusu Jack Ma'nın Çin'in finansal sistemini eleştiren bir konuşma yapmasının ardından iki aydır şüpheli şekilde kayıp olması, her ne güvence verilirse verilsin Çin teknoloji şirketlerinin nihayetinde Çin Komünist Partisinin kontrolünde olduğunu gösteriyor."  Şuan herkesin gözü kulağı m’dan gelecek haberde…
 
 
 

DİĞER HABERLER