Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Akşehir Belediyesi TSM Korosu Çalışmalarını Sürdürüyor

20.01.2022 12:03:00
Akşehir Belediyesi’nin kültürel ve sosyal çalışmaları kapsamında belediye bünyesinde oluşturulan Türk Sanat Müziği Korosu, Akşehir Belediyesi Bando Şefi Alpay Batu eşliğinde çalışmalarına başladı.
Akşehir Kültür Merkezi’nde haftanın belirli günlerinde yapılan çalışmalara yoğun katılım olurken, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’da koronun çalışmalarına katılım sağladı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel ile koronun çalışmalarını izleyen Başkan Akkaya, koroya bu denli yoğun katılım olmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Başkan Akkaya “Belediyemizin Türk Sanat Müziği koromuzun çalışmalarına misafir olduk. İnşallah onların en kısa zamanda çalışmalarını tamamlamasını ve konserlerini dinlemek istiyoruz. Daha önce restorasyonunu tamamladığımız tarihi kilisenin akustiği çok güzel. Bu konseri de orada gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Müzik ruhun gıdası demişler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Müzik hayatın neşesi, ruhu, sevinci ve her şeyidir’ demiş Yine müzik olan yerde kötülükler barınmaz demişler. Bugün burada görüldüğü gibi birçok hemşehrimiz bu işe zaman ayırmış, belediyemizin müzik ekibi eşliğinde Türk Sanat Müziği çalışmaları yapıyorlar. Bunun beraberinde Akşehir Türkülerimizi de öğreniyorlar. Bu çalışmaları inşallah Türk Halk Müziği ve tiyatro alanında da sürdürmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

DİĞER HABERLER