Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Akıllı şehir teknolojisinde KOSKİ farkı

28.09.2021 13:26:00
Akıllı şehir teknolojisinde öncü olmaya devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, şehrin güncel altyapı ihtiyaçlarını ve ileride ortaya çıkması muhtemel sorunlarını tespit etmek ve elde edilen veriler sayesinde anında çözüm üretebilmek üzere 50’den fazla akıllı şehir uygulamasını vatandaşların hizmetine sundu.
Yüz ölçümü açısından Türkiye’nin en büyük ili olan Konya’da yeni teknolojileri ve yenilikçi yaklaşımları kullanan Konya Büyükşehir KOSKİ Genel Müdürlüğü, veriler ışığında, uzmanlığa dayalı olarak güncel ihtiyaçları ve ileride ortaya çıkması muhtemel sorunları öngörerek, hayata değer katan çözümler üretmeyi sürdürüyor. 
Bu kapsamda Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, teknokrat bir anlayışla şehrin ihtiyaçlarına uygun 50’den fazla akıllı şehir uygulamasını hayata geçirdi. Akıllı Yönetim, Akıllı Toplum, Akıllı Yaşam, Akıllı Altyapı ve Akıllı Çevre konularında olmak üzere bir çok akıllı şehir uygulamasını vatandaşların hizmetine sunan KOSKİ,  bu uygulamalar sayesinde şehrin sorunlarına anında ve pratik çözümler üretebiliyor.

Söz konusu uygulamalarla hem toplumsal hem de dijital yönden planlama yapabilmek ve meydana gelen sorunları verileri kullanarak öğrenebilmek için akıllı şehir uygulamalarından faydalanan KOSKİ, hem zamandan hem de maliyetli ekipmanlardan tasarruf ediyor.
KOSKİ AKILLI ŞEHİR UYGULAMALARI
Vatandaşların www.koski.gov.tr adresinden ayrıntılarına ulaşabileceği 51 akıllı şehir uygulamalarının bazıları şu şekilde: Online İşlemler (eKOSKİ), KOSKİ Mobil İş Takip, KOSKİ CBS, Merkezi Elektronik Sıra Çağrı Sistemi, KOSKİ Mobil Uygulaması, SUMAT (Elektronik Vezne), e-Devlet Entegrasyonu, Aktif Su Hattından Branşman Alınması,  Mor Şebeke, Atıksu’dan Elektrik Üretimi, İçmesuyu Boru İçi Tespit Kameraları.

DİĞER HABERLER