Ak Parti Konya Milletvekili aday adayı olan Avukat Harun Akdere, "Bu kutlu yürüyüş artık engellenemez bir sele dönüşmüştür. Bu selde bir damla nispetinde yer almak için yola çıktık" dedi.
Ak Parti Konya Milletvekili aday adaylığını açıklayan Avukat Harun Akdere, 13 yıllık Ak Parti iktidarı boyunca ülkenin her gün daha iyiye, daha doğruya, daha güzele yol aldığını ifade etti. "Bu yol alışın kadim değerlerimizle beslenen ve âtiye taht kurucu bir medeniyetin kilometre taşları ile dolu olduğunu görmeyen göz kördür" diyen Akdere, Ak Parti kadrolarında bir ve beraber olma şuuruyla aday adayı olduğunu kaydetti.
Akdere, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Hak ve adalet eksenli bir medeniyetin temelinin tırnaklarla kazıldığı, harcının alın teriyle karıldığı bu 12 yıllık dönem tüm milletimize Yeni, Güçlü ve Büyük Türkiye'nin hayal olmadığını göstermiştir. Milletin capcanlı olarak gördüğü bu gerçeği o “üst akıl”da gördü. Gördü ve tüm unsurlarıyla harekete geçti. Bu kutlu yürüyüşün önüne geçmek isteyen özellikle Paralel Devlet Yapılanması ve onun etki alanındaki odaklar var gücüyle çaba harcamaktadır.
Bu kutlu yürüyüş artık engellenemez bir sele dönüşmüştür. Bu selde bir damla nispetinde yer almak için yola çıktık.
Üstad Necip Fazıl Kısakürek İman Ve Aksiyon adlı eserinde bu gerçeği “Bir millette herkes sağındakine, solundakine bakarak, “o varsa, ben de varım! Bu varsa, ben de varım!” diye düşünür, yanındakiler de ayni şeyi hesap edecek olursa, milyonlarca kişi birden, “Kim var?” diye ararsa, kimse yoktur! Fakat her şeyin mahvolduğu bir yerde, tek başına “Madem ki ben varım, Almanya vardır!” diyen adam, bu varlığını bütün cemiyete sindirmiş olarak dâvayı kurtarmıştır. Bize de düşen, “Varım” değil de, “Benim olmadığım yerde Türkiye yoktur!” deyip ona göre hareket etmektir.” sözleriyle bu hususiyeti vebal olarak inan omuzlara yüklemiştir.
Bu duygu, düşünce ve hassasiyetle, kutlu davanın yükseltilmesi çabası, AK Parti kadrolarıyla bir ve beraber olma şuuruyla, Konya Milletvekilliği aday adaylığımı tüm sizler ile paylaşıyorum. Allah milletimizin, devletimizin ve AK Partimizin yar ve yardımcısı olsun" .
?
Konya'da serbest avukatlık yapan Akdere, HUDER Konya yönetim kurulu üyeliği, Altay Siyasi Araştırmalar Merkezi yönetim kurulu üyeliği görevlerinde de bulunduğunu kaydetti.