Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

AK Parti'nin Konya aday adayları

16.03.2023 19:30:00
14 Mayıs'ta yapılacak seçim için aday adaylığı başvurularında yoğunluk yaşanıyor. Konya'da AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için başvuranların ilk listesi.
AK Parti 81 ilde başvuruları almaya devam ediyor. 16 Mart'ta açıklanan son başvuru tarihi ise 22 Mart'a kadar uzatıldı.

AK Parti’de 28. Dönem Milletvekili aday adaylığı sürecinin başlamasıyla özellikle Konya İl Başkanlığı'nda büyük bir heyecan hakim.

Son Başvurular 22 Mart'ta

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un yapmış olduğu açıklamaya göre üç günde 3 bini aşan başvuru söz konusu. Bu rağbet ve yığılmadan dolayı 22 Mart Çarşamba günü başvurular sona eriyor.



İşte Konya'nın AK Parti 28.Dönem milletvekili aday adayları listesi:

Abdullah Tuş, Batuhan Aydın, Ahmet Çekiç, Burhanettin Tandoğan, Ali Demirci, Asuman Arslan, Bülent Erdem, Asuman Tongarlak, Aşır Özcan, Burhanettin Sevencan, Ayda Esra Durmaz, Bekir Akdemir, Burak Dağlı, Cihan Tekin, Emel Uçar, Ercan Uslu, İbrahim Dıvarcı, Bülent Ersüllü, Esra Doğan Candan, Eyyüp Özpınar, Selman Özboyacı, Fatma Başaralı, Gözde Koygun

Emre Başoğlu, Habib Alp, Hacı Ömer Güler, Fatma Dilek Ulubay, Hasan Harmankaya, Latif Selvi, Mahmut Olcay, Hasan Hüseyin Karapınar, Hülya Gül, İsa Ölçer, İsmail Yavuz, Kadir Durmaz, Kasım Çakır, Mustafa Özkan

Kemal Keleş, Mehmet Vardar, Leyla Betül Küçük, Leyla Şahin Usta, Muhammet Uğur Kaleli, Mahmut Yazıcı, Muharrem Kayacık, Serhan Güngör, Mehmet Nuri Sayıcı, Muhammet Babur, Muhammed Fatih Taş, Muhammed Zeren, Sebahat Kılınç

Mustafa Gülsever, Mustafa Avcıoğlu, Mustafa Şahin, Özer Eken, Nilüfer Kaya, Orhan Çelik, Ramazan Fatih Uğurlu, Osman Uyar, Ramazan Özçalık, Recep Öncel, Yetiş Avcı, Resul Arıcıoğlu, Sabit Kostak, Remzi Bakım, Samed Safa Kaya, Seyit Mehmet Dağ, Tahir Akyürek, Yusuf Ziya Kıymet, Yüksel Ertekin,Yılmaz Altunsoy, Ziya Altunyaldız.



Teşkilat Temayül Yoklaması 25 Mart'ta

Bu karara bağlı olarak temayül yoklamasının tarihi de değişti.Teşkilat temayül yoklamsı 25 Mart Cumartesi günü 10.00 ila 16.00 saatleri arasında olacak. 

Milletvekili adaylığı için kamudan istifa süreci sona erdi

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 14 Mayıs'taki seçimlerde milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin görevlerinden çekilmelerine yönelik kararı doğrultusunda, hakimler ve savcıların, yüksek yargı organı mensuplarının, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanlarının, Yükseköğretim Kurulu üyelerinin, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyelerinin, kamu kurum ve kuruluşlarında memur statüsündeki görevliler ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlilerinin, belediye başkanlarının, subayların ve astsubayların, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyelerinin, belediye meclisi üyelerinin, il genel meclisi üyelerinin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüslerin veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarındakilerin görevlerinden ayrılma süresi saat 17.00'de doldu.

 

DİĞER HABERLER