Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu

06.01.2024 22:37:00
Yerel seçimlerde AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu. Kurum, adaylığını resmen açıkladı.

Türkiye, yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimi için sandık başına gitmeye hazırlanıyor. AK Parti’nin İstanbul'da kimi aday gösterileceği merak ediliyordu. Sosyal medyadan yayınlanan videoda konuşan Murat Kurum, İstanbul için AK Parti'den aday olduğunu resmen açıkladı.

 

"İstanbul'u karmaşadan ve deprem riski kaygısından kurtaracağız"

Murat Kurum'un açıklaması şöyle: Arkadaşlarımızla birlikte 16 milyon İstanbullu için yola çıkacağız, Burada İstanbul'un karmaşasını, düzensizliğini ve insanlarımızın deprem riski kaygısını hep birlikte oradan kaldırmak için tüm ekibimizle birlikte çalışacağız.

MURAT KURUM KİMDİR?

Murat Kurum, 1976 yılında dünyaya geldi. Aslen Konya Karapınarlı olan Kurum, 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Yüksek Okulu İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 2005 yılına kadar çeşitli kurumlarda görev alan ve başarılı işlere imza atan Murat Kurum, 2005-2006 yılları arasında Ankara TOKİ Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman statüsünde yer aldı.

 

2006 yılından 2009 yılına kadar TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı'nda İstanbul-Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevini üstlenen Murat Kurum, 2009-2012 yıllarında da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda uzman olarak görev aldı. 2009 yılından bu yana TOKİ'nin ortağı niteliğindeki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlük görevini sürdüren Murat Kurum evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

2009 – 2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2018 – 2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev aldı. Murat Kurum, bakan olduğu dönemde de birden fazla başarılı işlere imza attı. 

 

MURAT KURUM ŞUAN HANGİ GÖREVDE?

14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem İstanbul Milletvekili seçilmiştir. Halen İstanbul Milletvekilliği görevinde bulunmaktadır.

KONYA’DA SÜPRİZİ BEKLENMİYOR
İstanbul adayının belli olmasından sonra gözler Konya’ya çevrildi. Konhaber.com’un ulaştığı sağlam kaynaklar büyükşehirde Uğur İbrahim Altay ile yola devam edileceğine işaret ediyor. Merkez ilçelerde de mevcut adaylarla seçime girilmesi bekleniyor. Taşrada ise bazı değişikliklerin yapılacağı konuşuluyor. 

DİĞER HABERLER