Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

81 yaşında üçüncü ormanını oluşturmaya başladı

17.05.2021 14:33:00
Türkiye onu ‘Orman Dede’ olarak tanıdı. 18 yaşında kaybettiği oğlu Yahya Demirbaş adına kendi köyü Beyören’de orman oluşturdu. 58 yaşından bu yana oluşturduğu iki ayrı ormanda şimdi 50 bin ağaç var. Demirbaş, ‘Ölmeden önce annem adına da orman kuracağım’ diyerek kolları sıvadı ve 3 bin fidanı toprakla buluşturdu.
Emekli öğretmen Rahim Demirbaş hayatını memleketi Konya’nın Ereğli ilçesi Beyören köyünde oluşturduğu ormanlara adadı. 23 yılda iki ayrı orman oluşturdu. Varını yoğunu buraya yatırdı. Eşini de kaybettikten sonra ormanında yaptığı küçük kulübesinde hayatına devam ediyor.
Gece gündüz ormanların bakımı ile uğraşan Demirbaş, Annem Nazife Demirbaş adına da bir orman kurmayı düşünüyorum. Kendime ait 100 dönümlük bir arazim vardı, burada da fidan dikimine başladım. İlk etapta toplam 3 bin adet sedir, mavi selvi, ıhlamur ve alıç fidanları diktim. İnşallah bu ormanın adı ‘Nazife Demirbaş ormanı’ olacak dedi.
Demirbaş ayrıca toplam 400 dönümlük arazide oluşturduğum iki ayrı ormanımda yetişen  meyveler bana yetiyor. İsteyen de gelip istediği kadar alabiliyor. Üzümlerim ve bademlerim insanların çok hoşuna gidiyor.
Bazen üzüm bol olunca pekmez yapıp satıyorum. Çok şükür burada iyiyim tek başıma yaşıyorum, arada sırada öğrencilerim ve ormana karşı duyarlı olan insanlar gelip ziyaret ediyorlar. Sağolsunlar çocuklarım sürekli arıyorlar.
En iyi dostum artık ağaçlar oldu. Birde 8 adet köpeğim, 6 kedi ve 9 tavuğum var. Onlarla vakit geçiriyorum. Dertleşecek birini aradığımda içimi ağaçlara döküyorum. Buradan başka bir yerde yaşayamam.
Rabbim ömür verirse rahmetli annem adına oluşturacağım ormanın doğaya ve insanlara katkısı büyük olacak. Buradan bir kişi bir meyve yediğinde ben mutlu olacağım, mezarımı da buraya kazdım. Ölünce beni buraya ağaçlarımın yanına gömsünler diye konuştu.

 

DİĞER HABERLER