Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

6 Muhalefet Partisine “28 Şubat İttifakı” Adlı Çizgi Film İle Gönderme

28.02.2022 18:05:00
6 muhalefet partisinin bir araya gelerek oluşturduğu güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması kamuoyuyla paylaşıldı. Uzlaşılan metnin ilan edileceği tarih için “28 Şubat” gibi darbeyle özdeşleşen bir günün seçilmiş olması birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Öyle ki konu çizgi film dahi oldu. “28 Şubat ittifakı” adı altında sosyal medyada yayınlanan videoda ittifakın kafalarda soru işareti bıraktığı konular tiye alındı.
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız...
Yayınlanan videoda 6 siyasi partinin bir araya gelerek oluşturduğu çalışma masasında HDP'ye yer verilmediği görüldü. Pervin Buldan salonda gizli bir bölmede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elindeki kumandayla kontrol altında tutulmaya çalışıldı gösterildi.

Yine videoda 6 siyasi partinin masada ne konuşacaklarına dair bir türlü karar verememeleri ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi anlatmak için bir formül arayışında oldukları anlatıldı.

Videonun sonunda ise ortak bildiriyi açıklamak için bir tarihin seçilmesi gerektiği vurgulanmış, 6 siyasi parti tarih noktasında uzlaşamadığı anlarda birden bildiri tarihinin Post modern darbe’nin yapıldığı tarih olan 28 Şubat olarak açıklanmasına yer verildi.

“28 Şubat ittifakı” adı altında sosyal medyada yayınlanan videoda ittifakın kafalarda soru işareti bıraktığı konular birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından tiye alındı.

DİĞER HABERLER