Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

62 yıl sonra şehit sayıldı

27.09.2022 22:21:00
Birliğinde geçirdiği kaza sonrası vefat eden Konyalı askere şehitlik belgesi 62 yıl sonra verildi.
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız...
1960 yılında vatani görevi için Konya’dan Siirt’e giden Naci Gökmen, anne karnındaki ikinci çocuğunu hiç göremedi, öptüğü oğlu da üç ay sonra vefat etti, haberi bile olmadı.

Birliğinde geçirdiği kaza sonrası vefat eden Konyalı askere şehitlik belgesi ise 62 yıl sonra verildi. 

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Üstünler Mahallesinde yaşayan Dursun Gökmen, babasını hiç tanımadı. Babasının o dünyaya gelmeden önce askerde öldüğü söylendi.

Dursun Gökmen, yirmili yaşlarına geldiğinde ihtimal dahi verilemeyecek bir karşılaşmada, babasının nasıl şehit olduğunu öğrendi.  O karşılaşmayı anlatan Gökmen, “1978-1980’li yıllarda yolda yürürken ayakkabımın topuğu çıktı ve bir ayakkabıcıya girdim. ‘Nerelisin’ dedi, Konyalıyım dedim. ‘Bir askerlik arkadaşım vardı, Konya Beyşehirli onun fotoğrafını yarın getireyim bir bak. Odun taşırken araba bizi savurdu ve yola yayıldık. Arkadan gelen bir araba onun üzerinden geçti.’ dedi.

Zamanın sorunları nedeniyle araştırılamayan konunun üzerinden yıllar geçti. Dilden dile yayılan bu hikâyeyi cami imamı İsmail Sütcü duydu ve harekete geçti. Konya Büyükşehir Belediyesi Şehit ve Gazi Hizmetleri Müdürlüğü’nün müracaatı sonrası Naci Gökmen resmi olarak şehit sayıldı.

Şehit Naci Gökmen için Üstünler Mahallesine mezar yaptırıldı, kabrin yanı başına da şanlı bayrağımız çekildi. 

Dursun Gökmen ise şehit babasının evinde yaşıyor, sık sık kabrini ziyaret ediyor. Şehidin kendi eliyle yaptığı kapı hiç değiştirilmedi; görmediği oğlu, gelini, torunları o kapıdan evine giriyor, çıkıyor.  

DİĞER HABERLER