Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

4. Ulusal Bilim Kampı Sergi ve Ödül Töreni gerçekleştirildi

03.06.2021 16:58:00
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 11-14 Şubat 2020 tarihleri arasında Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen ‘Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları 4. Ulusal Bilim Kampı’nın sergi ve ödül töreni, çevrim içi yöntemle 03 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirildi.
Normal şartlarda geçtiğimiz yıl Haziran ayında yapılması planlanan ama salgın süreci nedeniyle bugüne kadar tehir edilen sergi ve ödül töreni, aynı gün iki farklı oturumda gerçekleşti.

Proje sunumlarının yapıldığı ilk oturumun açılış konuşmasını yapan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, 11-14 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleşen bilim kampının neticesinde öğrencilerin ortaya çıkardığı projelerin, Necmettin Erbakan Üniversitesinden akademisyenlerden oluşan heyetler tarafından incelendiğini ve kendi kategorilerine göre de derecelendirildiğini vurguladı. Öğrencilerin çok önemli çalışmalar ortaya çıkardıklarını ifade ederek her birini tebrik etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamları, Öğrenme Süreçleri, Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Daire Başkanı Mehmet Bölücek de konuşmasında 2017 yılından bu yana gelenekselleştirmeye çalıştıkları bu kamp ile akademik bilgiyi beceriye çevirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, konuşmasında Konya’nın 10 bin yıla uzanan bir geçmişe sahip bir şehir olduğunu vurgulayarak böylesine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Dereceye giren öğrencileri tebrik ederek diğer öğrencilerin de çalışmalarına devam etmeleri gerektiğini vurguladı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan ise öğrencilerin bu süreçte çok önemli kazanımlar elde ettiklerini söyleyerek bu tarz organizasyonların kaybedeninin olmayacağını söyledi. Bu dönemlerde kazanılan tecrübelerin önemine dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından 5 farklı kategoride dereceye giren öğrencilerin projelerinin sunumları gerçekleştirildi.

Ödül töreni olarak düzenlenen ikinci oturumun da açılış konuşmasını Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük yaptı. Her biri büyük umutlar vaat eden bu projelere lise çağlarında imza atmış olan gençlerin, daha büyük ve bilim tarihine adını yazdıracak eserler ortaya koyacaklarına olan inancını dile getirdi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete ise bu kampın öğrencilere sorgulama yapma ve problem çözme yeteneği kazandırmayı amaçladığını belirterek onları bilimsel çalışma yapmada teşvik ettiğini ifade etti. Değerlendirmede belirlenen başlıkların önemine dikkat çekerek öğrencilerimize ve tüm paydaşlara teşekkürlerini iletti.

Konya Vali Yardımcısı Faruk Bekarlar konuşmasına dereceye giren öğrencileri tebrik ederek başladı. 4. Ulusal Bilim Kampına Konya olarak ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti de dile getirerek bilimsel çalışmalarda bulunmanın önemine değindi. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” sözüne vurgu yaptı.

Kategorilerine göre dereceye giren okulların ilan edilmesinin ardından program sona erdi.

Kategorilerine göre dereceye giren okullar ise şu şekilde:

MİKRO VE NANOTEKNOLOJİ
İstanbul Atatürk Fen Lisesi                        
Çorum 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi  
Van Erciş Sosyal Bilimler Lisesi                 

İLERİ ROBOTİK SİSTEMLER VE MEKATRONİK
İzmir Fen Lisesi                                                  
Muğla Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi    
Sakarya-Necmettin Erbakan Fen Lisesi         
 
MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK
Manisa Akhisar Macide Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi   
Trabzon Yomra Fen Lisesi                                              
Sinop Fen Lisesi                                                               
 
YENİLİKÇİ GIDA İŞLEME TEKNOLOJİLERİ VE GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ
Nazilli Fen Lisesi                                          
Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi       
Kilis Mehmet Zelzele Fen Lisesi              
 
EĞİTİMDE DİJİTALLEŞME
Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi     
Aksaray Hazım Kulak Anadolu Lisesi     
Yalova Termal Fen Lisesi

DİĞER HABERLER