Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

3 Bakan Konya’ya Geliyor

08.06.2021 18:05:00
Konya’nın Karapınar ilçesinde kurulan Türkiye’nin en büyük güneş enerji santralinin temeli Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla atılacak.
Türkiye’nin yerli ve yenilenebilir enerji hedefleri açısından büyük öneme sahip olan Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali’nin ilk fazı tamamlandı. 

Mevcut kurulu gücüyle Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi yatırımı olan santral, tamamlandığında 1000 MW kapasite ile dünyanın sayılı güneş enerjisi santralleri arasında yer alacak.

Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali’ni yerinde incelemek ve santralin yönetim binası SCADA Merkezinin temelini atmak üzere 11 Haziran 2021 Cuma günü, santral gezisi ve temel atma törenini kapsayan bir buluşma gerçekleştirecek.

Program, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleşecek .

DİĞER HABERLER