Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

30 Eylül’e kadar devam edecek! Mevlana şehri Konya, tüm Türkiye’yi çağırıyor

24.09.2023 11:27:00
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 20. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, 250 semazenin aynı anda icra ettiği sema ayini şerifiyle başladı. Başkan Uğur İbrahim Altay, 30 Eylül’e kadar sürecek festival için tüm Türkiye’yi Konya’ya davet etti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlediği 20. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali Mevlana Meydanı’nda düzenlenen açılış töreniyle dün başladı.
250 semazen ile birlikte “Vuslat Yürüyüşü”
Festivalin açılış etkinlikleri kapsamında ilk olarak Alaaddin Tepesi’nden Mevlana Meydanı’na kadar 250 semazen ile birlikte “Vuslat Yürüyüşü” gerçekleştirildi.
250 semazen sema ayini icra etti
Programın sonunda ise Konya en özel ve anlamlı günlerinden birini daha yaşadı. 250 semazen aynı anda sema ayini şerifi icra etti. Manevi atmosferin yoğun bir şekilde hissedildiği programı binlerce kişi ilgiyle takip etti. 
Başkan Altay tüm Türkiye'yi Konya'ya davet etti
Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay:  Mevlana Meydanı’nda 250 semazenle sema ayini şerifi icra edildi. Tüm Konyalılar ve misafirlerimiz de buna eşlik etti. Hakikaten manevi iklimi yeniden yaşadığımız bir gün oldu. Mistik Müzik Festivalimiz 30 Eylül akşamına kadar kesintisiz bir şekilde devam edecek. Tüm Türkiye’yi mistik müzik festivalimize bekliyoruz.
250 semazenin katılımı ile gerçekleşen sema ayini şerifi 24 Eylül saat 17.00’de Mevlana Meydanı’na tekrar icra edilecek. 

DİĞER HABERLER