Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

"2. Haliç GoldenHorn Uluslararası Film Festivali" ödülleri verildi

09.12.2022 22:24:00

İSTANBUL (AA) - Fotofilm ve Ansam Kültür Derneği tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen "Haliç GoldenHorn Uluslararası Film Festivali" kapsamında yarışma ödülleri sahiplerini buldu.


Festival, Türk sinemasının gelişimini teşvik etmeye, uluslararası alanda tanıtımına katkıda bulunmaya ve kaliteli yapımların Türkiye'ye gelmesine aracılık etmeyi amaçlıyor.


Bu yıl 20 ülkeden yapılan başvurulardan seçici kurulun değerlendirmeleri sonucunda, kurmaca ve belgesel kategorilerinde uzun metraj ve kısa film olarak 40 yapım izleyicilerin beğenisine sunuldu.


Direktörlüğünü Mehmet Oflazoğlu'nun üstlendiği festivalin ana jürisinde Rıza Kıraç başkanlığında Kerem Akça, Tayfur Aydın, Lokman Zor ve İrem Siyahgöz yer aldı.


Belgesel jürisine de Abdulhamit Avşar başkanlık yaparken Alp Eren Erbay ve Gözde Sunal Kızıl, kısa filmde ise Özden Toprak başkanlığında Ali Pınar ve Murat Vela Derman yapımları değerlendirdi.


"2. Haliç GoldenHorn Uluslararası Film Festivali"nde uzun metraj kategorisinde bu yıl "En İyi Film" ödülünü İspanya'dan gerilim ve korku türündeki "Stoyan" filmi kazandı. Film ayrıca Roberto Ruiz Cespedes'le "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Görüntü Yönetmeni" ödüllerine değer görüldü.


"En İyi Senaryo" ödülünü "Turna Misali" filmiyle İffet Eren Danışman Boz ve Eyüp Boz birlikte aldı.


Festivalde ayrıca "Aga" filmiyle Taner Cindoruk'a ve "Sebepler ve Yollar" filmindeki performansıyla Burak Türker'e "En İyi Erkek Oyuncu" ödülü takdim edildi.


Bu yıl "En İyi Kadın Oyuncu" ödülüne "Turna Misali" filmindeki rolüyle Sennur Nogaylar seçildi. "Under Spanish Skies" filmi "En İyi Kurgu", "Aga" filmi "En İyi Müzik", "Turna Misali" adlı yapım "En İyi Sanat Yönetmeni" ve "Jüri Özel" ödülünü kazandı.


"Seyirci Özel Ödülü"nü "Hayatımın Son 5 Günü" adlı yapım, "Avrasya Özel Ödülü"nü de "Ruhun Lekesi" adlı film aldı.


Belgesel uzun metraj kategorisinde de "En İyi Yapım" Ahmet Tolga Ayıklar'ın "Közüngü", "Jüri Özel Ödülü" Zeki Subaşı'nın "Sacrifice", "Teşvik Ödülü" Hindistan'dan Vinod Mankara'nın "Yaanam" filmine verildi.


Festivalle ilgili detaylı bilgilere ve tüm ödüllere "www.halicgoldenhorn.org" adresinden ulaşılabilir.


DİĞER HABERLER