Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

28 bin metrekarelik alanda çalışmalar başladı! Başkan Altay: "Çok güzel olacak" lafla olmaz icraatla olur

27.01.2024 16:41:00
Yıkılan eski belediye binasının arazisinde 28 bin 56 metrekarelik bir çalışma alanında yapılması planlana Konya Şehir Kütüphanesi projesiyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yıkılan eski belediye binasının arazisinde 28 bin 56 metrekarelik bir çalışma alanında yapılması planlana Konya Şehir Kütüphanesinin inşaatında çalışmalar başladı.

MODERN BİR YAPI OLARAK İNŞAA EDİLECEK

İçerisinde kitaplık, oturma salonları, etüt salonları, okuma odaları ve sosyal yapıların bulunacağı Konya Şehir Kütüphanesi, etrafında bulunacak park ile bütünleşen, geleneksel yapım teknikleri ile modern teknikleri arasındaki ilişkiyi tarihsel referanslar ile güçlendiren ve günümüze bağlı olarak yeni açılımlarla modernize eden bir yapı olarak inşa edilmesi hedefleniyor.


"ÇOK GÜZEL OLACAK LAFLA OLMAZ, İCRAATLA OLUR"

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Şehir Kütüphanesi inşaatımızda çalışmalara başladık. Eski belediye bahçemizde ağaçları koruyarak gençlerimiz başta olmak üzere her yaştan hemşehrimiz için örnek bir kütüphane yapıyoruz. “Çok güzel olacak” lafla olmaz, icraatla olur. Şehir kütüphanemiz de çok güzel olacak” ifadelerine yer verdi. (Yunus Köroğlu)

 

DİĞER HABERLER