Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

25 ülkeden çok sayıda pilot Konya’da! Anadolu Kartalı-2023 Tatbikatı sürüyor

08.05.2023 14:59:00
Uluslararası Anadolu Kartalı-2023 Tatbikatı Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda başarıyla sürüyor. NATO unsurlarının yanı sıra tatbikatlara bu yıl Azerbaycan, Pakistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve İngiltere hava kuvvetleri katılıyor.
Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda icra edilen Uluslararası Anadolu Kartalı-2023 Tatbikatının basın ve seçkin gözlemci günü devam ediyor. 2-12 Mayıs tarihleri arasında planlanan Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatı, eğitim merkezinde düzenlenen brifingle başladı. Daha sonra tatbikata katılan unsurlar, uçuşları için Kartal Park Sahasına geldi.
Bu yıl ki tatbikatlara NATO unsurlarının yanı sıra Azerbaycan, İngiltere, Pakistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ile Türk Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurları katılıyor. Tatbikatta, katılımcılar görevleri başarıyla yerine getirmeye çalıştı.
Gözlemci personel, tatbikatı yakından takip etti. Havadan erken ihbar ve kontrol uçağının yanı sıra NATO AWACS uçağı da tatbikatı destekledi.
Katılımcı ülkelerin askeri gözlemcilerinin yanı sıra yerli ve yabancı 200’ün üzerinde basın mensubu gösteri uçuşlarını ilgiyle izledi.
Anadolu Kartalı Tatbikatı, gerçek harekâta benzetilmiş ortamda pilotların eğitim seviyelerinin artırılması,müşterek ve birleşik harekât usullerinin denenmesi, geliştirilmesi ve gerçek harekât kapsamında kayıpların asgari seviyeye indirilmesi amacıyla her yıl milli ve uluslararası olarak Konya’daki Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi’nde icra ediliyor.

Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi, dünyada benzer imkanlara sahip 3 taktik eğitim merkezinden biri olup eğitimlerde kuruluştan bugüne kadar 15 ülke katılımıyla 25’i uluslararası olmak üzere toplam 46 eğitim döneminde 26 bin sorti uçuşu gerçekleştirildi. 

DİĞER HABERLER