Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

"2024 Cihanbeyli’nin yeniden inşa yılı olacak"

19.03.2021 14:23:00
Anadolu Medya Grup yöneticileri, Cihanbeyli ilçesinde bir takım ziyaretlerde bulundu. Belediye başkanı Mehmet Kale ile bir araya gelen ANMEG yöneticileri, ortak projelerle ilgili istişare etti.
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız...
ANMEG Yönetim Kurulu Başkanvekili Nurettin Kılıç, KONTV İcra Kurulu Üyesi Durmuş Yakıcı ve KONTV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale’yi makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kale, Cihanbeyli ilçesinin koronavirüs ile mücadeledeki karnesini şöyle açıkladı: Cihanbeyli ilçemizde ciddi anlamda gerek kaymakamlık ve belediye olarak gerekse ilçe sağlık müdürlüğü ekiplerimizle birlikte çok dikkatli çalışmalar yürüterek salgını fazla tırmandırmadan önledik. Konyalı hemşehrimiz Sağlık Bakanımız sayın Fahrettin Koca'nın salgınla mücadele noktasında yürüttüğü çalışmalar gerçekten takdire şayan.  Buradan sizler aracılığıyla vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Lütfen çok dikkatli olalım. Kısıtlamaları halkımız biraz farklı algılıyor ama bu kurallara uymamız lazım. Konya merkeze göre durumumuz iyi. İnşallah Konya’mızda Cihanbeyli ilçemizde ve de ülkemizde bu salgın en kısa zamanda kalkar, bizlerde normal hayatımıza geri döneriz.

Kononavirüs ilçe yatırımlarını etkiledi mi?
Koronavirüs’ün vatandaşlarımıza hizmet götürme noktasında kesinlikle bir bahane olmadığını hatırlatana Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale “Ben buradan hemşerilerimize şunu belirtmek istiyorum. Rabbimin izni ve hidayetiyle 2 yıl önce ağzımızdan ne çıkmışsa o sözlerimizin sonuna kadar arkasındayız.  Hakka şunu da ifade edeyim ki bu projelere ilaveten fazladan birkaç projeyi de çalışmalarımıza dâhil ettik” dedi.

Başkan Mehmet Kale, salgın döneminde dahi ilçede hayata geçirdikleri projeleri şu şekilde sıraladı: Konya’da ilk ilçe prestij yollarını başlatan belediye olduk. 90 yıllık Cihanbeyli ilçemizin drenaj sorunu vardı, bu sorunun çözümünde sona geldik. İlçeye doğalgaz sözümüz vardı. Sayın bakanlarımız, EPDK başkanımız ve tüm milletvekillerimizin destekleriyle doğalgaz sözünü yerine getirdik. TOKİ sözümüz vardı Çevre ve Şehircilik Bakanı sayın Murat Kurum’un destekleriyle TOKİ çalışmamız başladı. İnsuyu’ndan gelen dere hattımız vardı.  Göletimizde su bitmişti, balıklarımız yok olmuştu.  İhalesi yapıldı, inşallah en kısa da göletimiz yeniden suyla buluşacak. Seçim zamanında 4 bölgeye park sözü vermiştik daha sonra biz bunu taleple birlikte 10’a çıkarttık. 4 konak sözü vermiştik seçimden sonra yine talep üzerine 10’a çıkarttık ve ihaleye verdik. Bölgelerimizdeki 10 tane semt sahasının inşası devam ediyor.   

“2014 ve 2024 yılları Cihanbeyli’nin yeniden inşa yılları olacak”
İlçeye yeni projeler kazandırmaya devam edeceklerini belirten Başkan Mehmet Kale, “İlçemizde yarı olimpik yüzme havuzu inşaatlarımız devam ediyor. Adalet Sarayı sözü vermiştik şu anda inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Hükümet Konağı demiştik çok kısa zamanda hükümet konağımızın yapımı da başlayacak.

Biz kısaca şunu dedik… Cihanbeyli’yi alt ve üst yapısıyla, yapacağımız hizmetlerle, kamu binalarıyla, sosyal hizmet alanlarıyla biz Cihanbeyli ilçemizi 2014 ve 2024 yılları arasında yeniden inşa edeceğiz demiştik. Evet, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde yerel yönetimde insanlarımıza hizmet verme noktasında biz bunları başaracağız.

DİĞER HABERLER