Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

11 CHP’li Başkana Konya’dan tek cevap!

06.01.2023 17:03:00
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, basın kuruluşların temsilcileriyle bir araya gelerek 2022 yılını ve devam eden yatırımları değerlendirdi. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplayan Altay, geçtiğimiz ay CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının Konya ziyaretine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Başkan Altay, "Eğer bizimde uygun olduğumuz zamanda gelirlerse kendilerine Konya Modeli Belediyecilik anlayışını kapsamlı bir şekilde anlatmak isterim" dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündem değerlendirmesinde bulundu.
Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled salonunda kameralar karşısına geçen Altay, konuşmasına ilk olarak 2022 yılında şehre kazandırılan yatırımları açıklayarak başladı.
Başkan Altay, toplantının sonunda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da cevapladı. Geçtiğimiz ay CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının Konya ziyareti için “Randevu istedik vermediler” ifadelerine cevap verdi.

Başkan Altay’ın açıklaması ise şöyle: “Cuma günü Konya’ya geleceklerini ve randevu talep edeceklerini söylediler. Tabi aynı gün Emine Erdoğan hanımefendinin ile Çevre ve Şehircilik, İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un katılımıyla İstanbul’da ‘Sıfır Atık’ konulu programa katılmam gerekiyordu. Dolayısıyla biz kendilerine hiçbir zaman randevu vermedik, randevuda iptal etmedik. Randevu almak isteyen, gelmek istediği zamanı söyler uygun zamanda davet edilir. Yoksa ben şu tarihte geliyorum siz işinizi gücünüzü bırakın beni kabul edin gibi bir anlayış doğru değil. Sonuçta gelenler Büyükşehir Belediye Başkanı ama kabul edecek kişide Büyükşehir Belediye Başkanı hem de Konya Büyükşehir Belediye Başkanı. Sadece her zaman yaptıkları gibi polemik oluşturmak. Gelerek şovlarını yaparak gittiler. Umarım Konya’dan gördüklerinden fayda alarak şehirlerine dönmüşlerdir. İl Başkanımızın da dediği gibi, ‘Konya’dan öğrenecekleri çok şey var.’ Eğer bizimde uygun olduğumuz zamanda gelirlerse kendilerine 'Konya Modeli Belediyecilik' anlayışını kapsamlı bir şekilde anlatmak isterim. Uluslararası görevlerimde var. Türk Dünyası Belediler Birliği ve Dünya Belediyeler Birliği Başkanı sıfatıyla da tecrübelerimizi paylaşmayı arzu ederiz.”

 
 

DİĞER HABERLER