DOLAR : 42,97₺
EURO : 50,56₺
STERLİN : 58,12₺
GRAM : 6.272,82₺
ÇEYREK : 10.305,24₺
CUMHURİYET : 40.892,07₺
3.Sayfa

Zeren'in ölümüne neden olan asansör kazasında tutuklu sayısı 2'ye çıktı

Eklenme: 13.11.2023 - 22:46

Aydın'da, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arıza yapan asansörde Zeren Ertaş'ın (22) sıkışarak hayatını kaybetmesiyle ilgili olayda tutuklu sayısı 2’ye çıktı. Daha önce asansör firma ortağı Mustafa Büyükyapıcı’nın (42) tutuklanmasının ardından başlayan soruşturma kapsamında bugün gözaltına alınan 4 şüpheliden Halil Tunca’da tutuklandı.

Zeren'in ölümüne neden olan asansör kazasında tutuklu sayısı 2'ye çıktı
Reklam alanı
Olay, 26 Ekim saat 00.15 sıralarında Işıklı Mahallesi Kültür Bulvarı'ndaki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana geldi. Yurttaki 15 kişilik asansör, iddiaya göre 16 kişi binince arıza yaptı. Asansörün aşırı yük nedeniyle kaymaya başladığı sırada, panik yapan Zeren Ertaş, çıkmak istedi. Bu sırada asansör hareket edince Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi olan Zeren Ertaş, sıkışarak hayatını kaybetti. İhbar üzerine yurda sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Gelen ekipler, mahsur kalan 15 öğrenciyi asansörden çıkardı. Zeren Ertaş'ın 9 Temmuz'da sosyal medya hesabından, 'sadece ölüler görür' yazılı asansör fotoğrafı paylaştığı ortaya çıktı.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında yurt müdürü E.Ç., Bakanlık tarafından açığa alınarak olayla ilgili müfettiş görevlendirildi.

TUTUKLU SAYISI 2’YE ÇIKTI
Aydın Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü adli soruşturmada yurdun asansörlerinin bakımını üstlenen firma sahibi Mustafa Büyükyapıcı olaydan sonra tutuklandı. Savcılık soruşturmayı devam ettirerek bugün sabah saatlerinde asansör firma ortaklarından Halil Tunca ile 3 çalışanı gözaltına aldı. 4 şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden asansör firması ortağı Halil Tunca tutuklanırken, diğer 3 şüpheli serbest kaldı.

Kaynak: DHA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 3
❤️ 0
😊 0
😡 1
👎 0
😂 0
😢 1
😲 0
Toplam 5 tepki

Yorumlar

  • Ali Yavuz 771 gün önce

    Burada asansör firması ve yetkililer kadar vefat eden kızın da sorumluluğu var. Panik yapmasa beklese sorun yok. Arızadan kaynaklı ölüm yok arıza karşısında tedbirsiz hareket eden şahsın sorumluluğu daha fazla.

  • Şevko 771 gün önce

    Asansör üreten firmalar çok sıkı denetlenmeli. Normal apartmanlarda da güvenlik fonksiyonları tam çalışmadığı halde günlük aktif kullanılan asansörler var. Her şeyi tam çalışmadığı halde yeşil etiketi veriyor geçiyor kim denetliyorsa

Yorum Yap