Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

WhatsApp'taki şaka grubu yargıya taşındı, paylaşımı yapana 10 yıla kadar hapis istemi

İzmir'de iddiaya göre şaka amaçlı kurdukları WhatsApp grubunda esnaf arkadaşı Belma Ateş (53) hakkında, bilgisi dışında paylaşımlar yaptığı öne sürülen Volkan Y. (38) hakkında 'zincirleme biçimde yazılı bir ileti ile hakaret' ve 'zincirleme biçimde özel hayata ilişkin görüntüleri ifşa etmek' suçlarından 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

WhatsApp’taki şaka grubu yargıya taşındı, paylaşımı yapana 10 yıla kadar hapis istemi
İzmir'de yaşayan gelinlik tasarımcısı Belma Ateş, (53) Volkan Y. ile kardeşinin çevre esnafıyla birlikte WhatsApp mesajlaşma platformunda eğlence amaçlı bir grupta yer aldıklarını öğrendi.

Tesadüfen grupta şahsına ait fotoğrafların paylaşıldığını gören Ateş, esnaftan birinin telefonundan fotoğrafların altına yazılan yazıları okudu. Kardeşiyle olan fotoğrafının altına 'Bunların en büyük çılgınlığı çırılçıplak kaftanla koşmak olur' yazıldığını gören Ateş, siyasetçi Deniz Baykal ile anı olarak çektirdiği bir fotoğrafın da grupta, 'Deniz Baykal'ın kaseti kimleydi?' yazısıyla paylaşıldığını gördü. Karşılaştığı mesajlar nedeniyle hayrete düşen Ateş şikayetçi oldu. Ateş, şikayet dilekçesine WhatsApp grubundaki yazışmaların ve paylaşılan fotoğrafların ekran görüntülerini de ekledi.

'TANSİYONUM ÇIKTI'

Grubun varlığından daha önce haberdar olduğunu anlatan Ateş, "Grubun varlığını daha önce esnaf arkadaşların 'bir grupta geyik yapıyoruz' demelerinden biliyordum ama içeriğinin böyle olduğunu hiç tahmin etmiyordum. Abuk sabuk şeyler paylaşıyorlar. Daha önce bu gruptan çıkıp 'Benim eşim var, çocuğum var. Telefonumda bu mesajları görseler nasıl hesap veririm?' diyenler olmuş. Diğer esnafla oturduğumuz bir gün tesadüfen bu grupta kızımla olan fotoğrafımın paylaşıldığını gördüm. Kardeşimle, yeğenlerimle ve Sayın Deniz Baykal ile olan fotoğrafımı gördüm. Çok sinirlendim. Tansiyonum çıktı. Fotoğraflara baktığımda deli saçması, garip, ilginç ve hiçbir anlamı olmayan sapık mesajlar gördüm. O fotoğraflar benim şahsi sayfamda ekliydi. İçlerinden sadece birinin eşi benim sayfamda ekliydi. Şahsıma ait bir sürü özel fotoğrafların altına iğrenç, ahlaksızca ve sapık yazılar yazarak paylaşmışlar" diye konuştu.

'BEN NEDEN UTANAYIM'
Yasal sürecin takipçisi olacağını belirten Ateş, “Olayı ben öğrenip de şikayet edeceğimi söylediğimde birileri araya girip 'Bunu büyütmeyelim özür dilesinler' dediler. Bu özürlük bir şey değil. Etrafımdaki kadın arkadaşlarım 'Sen rezil olursun, yapma' dediler. Kadınlar korkmasınlar. Bu durumun benimle alakası yok. Herkesin fotoğrafı var. Bununla tehdit edilemezsiniz. Bir çirkinliğe uğruyorsanız susmayacaksınız. Bu konuşmayı yaparken ben rezil olmuyorum. Bu durum benlik değil. Bir hastalıklı zihniyetin sonucu. Ben bunu dillendirmekten neden utanayım?" diye konuştu.

ŞÜPHELİ 'ŞAKA' DEDİ
Ateş'in şikayetinin ardından başlatılan soruşturma tamamlandı ve Volkan Y. hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede şüphelinin 'Canlı yayın' isimli WhatsApp grubunda müştekilere ait özel fotoğrafları 'Belma abla satıyor galiba onları' ve 'Bunların çılgınlığı çırılçıplak kaftanla koşmak' şeklinde yorumlar ile paylaştığına vurgu yapıldı. Şüphelinin alınan ifadesinde gruptaki paylaşımların şaka amaçlı olduğunu ve cinsel saikle yapılmadığını söylediği de iddianamede yer aldı. Toplanan delillere ve alınan ifadelere göre savcı, Volkan Y.'nin 'zincirleme' biçimde yazılı bir ileti ile hakaret ve 'zincirleme biçimde özel hayata ilişkim görüntüleri ifşa etmek' suçlarından 10 yıla kadar hapsini istedi.

Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English