Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kocatürk, "Hayatımız Kitap" programında yayıncılık tecrübelerini anlattı

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı ve Literatür Yayınları Kurucusu Kenan Kocatürk, "Hayatımız Kitap" programına konuk oldu.


Dünden bugüne Türkiye'de yayıncılığın yolculuğu ve sektörün sorunlarının konuşulduğu çevrim içi program, Türkiye Yayıncılar Birliğinin YouTube kanalında yayınlandı.


Kocatürk, 1977'de taksitle ansiklopedi satışı yapan bir şirkette tahsildar olarak çalışmaya başladığını belirterek, "Birçok arkadaşıma ansiklopedi satmışımdır." dedi.


Aynı yıl Karadeniz'e gittiğini, Samsun'da bir fabrikada 3 gün kolu ağrıyarak sözleşme yazıp ansiklopedi sattığını anlatan Kocatürk, "Bir rekordur belki de o dönem aralık sonuna kadar Artvin'e kadar köy köy, kasaba kasaba öğretmenlere kitap götürdüm." diye konuştu.


- "Akademik yayıncılığın geleceği, dijital yayıncılıkta"


Türkiye'de yayıncılık yapmanın zorluklarına değinen tecrübeli yayıncı, akademik yayıncılığın geleceğinin dijital yayıncılıkta olduğunu ifade etti.


Kocatürk, "Aslında kitapları bizim basmadığımız, dinamik bir akademik yayıncılığın dünyada örnekleri var. Dünyanın büyük yayınevleri neredeyse kitap basmaz hale geldiler. Türkiye'deki bütün akademik yayıncılar gibi ben de önüme dijitalleşmeyi esas olarak koyup o alana yatırım yaparak geliştirmeye çalışıyorum." değerlendirmesini yaptı.


Akademik yayıncılığın gelişmesinin önünde çeşitli engeller bulunduğuna da değinen Kocatürk, şunları aktardı:


"Anadolu'nun çeşitli yerlerinde küçük kitapçılar aynı zamanda yayıncılık da yapmaya başladı. Fakat lokalde kaldılar. Bir hocanın kitabını basıyorlar, o hocanın kitabı sadece orada okutuluyorsa yayıncılık gelişemiyor. Zaten öğrencinin bir kısmı da fotokopiye gidiyor kitabı da almıyor. Orada yayıncının gelişmemesinin nedenlerinden bir tanesi de hocaların yazdıkları kitapların başka üniversitelerdeki hocalar tarafından da kabul görmemesi ve tanıtımının iyi yapılamaması olarak belirtilebilir."


Sanat kitaplarına dijital ortamda uluslararası müzelerin videolarının eklendiğini örnek veren Kocatürk, "Dijitalleşmeyle beraber öğrenciler daha dinamik bir öğrenme metodunun içerisinde oluyor. Çoklu sorular üretebiliyorsunuz. Akademik yayıncılık tamamen dijitale kayıyor. Türkiye'de içeriklerimizi şimdi biz yavaş yavaş önce kiralama metoduyla bir stratejik ortağımızla bunu sunduk." diye konuştu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English