Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye Girişimci Buluşması Zirve ve Sergisi, 3-4 Kasım'da Konya'da

Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV) Başkanı Mehmet Koç, her sene İstanbul'da yaptıkları Türkiye Girişimci Buluşması Zirve ve Sergisi'ni bu yıl Konya'da düzenleyeceklerini söyledi.

Türkiye Girişimci Buluşması Zirve ve Sergisi, 3-4 Kasım’da Konya’da
"Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirdiğimiz, iki gün sürecek etkinliğimiz kapsamında; Türkiye ve dünyadan fikir önderleri tarafından oturumlar gerçekleştirilirken, B2B görüşmeleri, girişimcilere yönelik özel eğitimler de yer alacak." ifadelerini kullanan Koç, şu değerlendirmede bulundu:

"Ayrıca yeni fikirlerin, girişimci projelerinin sergilenmesi için katılımcıların stantları ile yer alabileceği özel bir sergi alanımız da olacak. Düzenlendiğimiz ilk yıldan itibaren 1000’den fazla proje başvurusu alan, 300 projenin derecelendirildiği, bu yıl 8’'ncisi yapılacak olan ve 800'ü aşkın proje başvurusu almış olan GİV Girişimcilik Ödülleri Töreni'miz, etkinlik kapsamında 4 Kasım akşamı gerçekleştirilecek. Savunma sanayinden elektroniğe, makine endüstrisinden bilgisayar endüstrisine, yazılım firmalarından lojistik firmalarına kadar çok sayıda girişimcilerle iletişimi olan firmaları seçmeye özen gösterdik. Ayrıca, etkinlik Konya Selçuklu Fuar Merkezi'nde yapılıyor ve iki gün boyunca kongrelerimiz olacak. Savunma sanayi, bankacılık ve girişimci finansmanıyla ilgili kongrelerimiz olacak."

Etkinlikte, pek çok sektörde girişimcilerin o sektöre nasıl giriş yapabileceklerini anlatan ve sektörün önde gelenlerinden oluşan konuşmacıların olacağını anlatan Koç, hem Konya'dan hem de Türkiye'nin her tarafından gençlere 3-4 Kasım'da mutlaka Konya'ya gelmelerini tavsiye etti.

Koç, çok sayıda proje arasından etkinlikte yüz tanesinin öne çıkarılacağını aktararak, "Bu projelerden, heyet tarafından seçilen 10 tanesi ödüllendirilecek. Ayrıca bu projelerin dışında; 'Türkiye'de girişimciliğe en çok destek veren basın yayın', kamu kesiminde olup girişimcilik ekosistemine katkı sunan bir bürokrata verilen bir 'Kamu Girişimcilik Ödülü' var. Bunun yanı sıra Türkiye'de girişimcilikle ilgili en çok ekosistemin gelişmesine sunanlara yönelik bir ödülümüz var. Ekosistemi gençlerin anlayabileceği şekilde geliştirmeye çalışıyoruz. Girişimciliğin en önemli kurallarından biri 'network'. Girişimci olunacaksa, işinizle ilgili olanlar 'network'ünüzde olmalı, bu başarı şartlarından biri. O nedenle, girişimcilerin bu etkinliği kaçırmamalarını öneririm." dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 2
  • 2
  • 1
  • 2
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    Misafir
    3 yıl önce

    Konya'da girişimci yok ama konyalılara sorsanız bunu kabul etmez, hatta Konya'nın girişimci şehir olduğunu söyleyenler olur. Halbu ki bunu söyleyenin dünyadan ve Türkiye'den haberi yoktur. Olsa böyle demezdi. Zira Konya dengi şehirler Konya'nın 5 katı ihracat yaparken Konya'nın dengi şehirlerin sadece 5'te biri kadar ihracat yapmasının açıklanır bir tarafı yoktur. Yine herkesin diline doladığı Konya kadar Hollanda Türkiye'den çok daha fazla ihracat yapıyorsa burda bir sorun olduğu kesindir. Ama diğer yorumcunun dediği gibi Konyalılar bunu kabul etmez. Onlar kabul etmese de gerçek ortada. Konya Sanayi alanında henüz emeklemektedir. Yeterince müteşebbis yoktur. Konyanın yarısı kadar Sakarya Konya'nın iki katından fazla ihracat yapmaktadır. Konya'dan küçük olan Gaziantep ve Kocaeli yıllık ihracatı 15 milyar dolara doğru gitmektedir.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • KG
    Konya'da Girişimcilik Ruhu yok.
    3 yıl önce

    Konya'nın en büyük sorunu Girişimcinin olmaması. Konyalılar Girişimci olmaya çok korkuyor, ya batarsam diye. Bankalardan çektiğim krediyi ödeyemezsem diye. Halbuki halbuki hesabını sağlam yaptıktan sonra korkmaya gerek yok. Konya'da girişimci olmak için herşey müsait ama tek sorun yeterli girişicilerin olmaması nedeniyle Konya gelişemiyor. Konya, Alüminyumun merkezi, Türkiye'de hammaddeden Alüminyum üretilen tek şehir ve ülkedeki tek fabrikaya sahip şehir. Şimdi Konya'da madem Alüminyumun merkezi ozaman Alüminyum üzerine kurulmuş yaygın bir fabrikalar olması gerekiyor, ama yok. Diğer şehirler yurtdışından ve Konya'dan Alüminyumu alıyor bunun üzerine fabrikalar kurarak alüminyumu işliyor ama Konya her konuda olduğu gibi burda da seyrediyor. Seydişehir'den alüminyumu alacaksın Konya'da kuracağın fabrikalarda işleyeceksin. Alüminyum üzerine 100 lerce fabrika kurulur. Ama kuran yok, seyirci var. Gıda'nın Merkezi ama tarım ürünlerini işleyip satması gerekirken işlemeden ham olarak satıyor. Düşünebiliyor musunuz, Buğday'ı, Mısır'ı, Çileği, Patatesi, Şeker'i, Nohutu,...vs. hep sadece satıyor. Halbuki buğday satılmaz, buğday, büskivi, pasta, kek, börek, kadayıf, bulgur, makarna...vs yapılıp satılır. Çilek satılmaz, Çilek, reçel, şerbet, meyve suyu, sosu, dondurması, tatlısı, yapılıp satılır. Mısır satılmaz, mısır tavuk, balık yemi olarak önce tavuk, ördek, kaz, hindi, balık üretilir, sonra üretilen bu tavuklar tesislerde kesilir, temizlenir, parçalanır, kısım kısım satılır ve salam, döner yapılır paketlenir, zincir marketlere gönderilir. Şeker satılmaz, şeker son tüketici mamül haline getirilir, hertürlü şekerlemeler yapılır, paketlenir ve marketlere gönderilir. Nohut nohut olarak satılmaz, leblebi ve türevleri yapılır, 20 çeşit leblebi var, bu şekilde yapıldıktan sonra merketlere gönderilir. Patetes satılmaz, kroket, cips, hazır hamburger içerisinde ve hazır patates böreği olarak satılır. Kısacası, konya gıda hammaddelerini işlemeden son mamül haline getirmeden satmaktan derhal vazgeçmeli. Böylece kazancını 10'a katlayacaktır. Çatılara Güneş Panelleri kurarak bedavaya elektrik üretmesi de mümkündür. Eksik olan Girişimcilik Ruhunun olmamasıdır.

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (1)
  • MM
    Makine Mühendisi/Konya
    3 yıl önce

    Konya sanayisini ve sektörlerini, firmalarını yeterince tanımadığınızı düşünüyorum.

    • Begen (1)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English