Mersin'de balık atığı taşıyan bir tırın dorsesi seyir halindeyken patladı. Tırdaki 15 ton balık atığı karayoluna döküldü.
Mersin'in Silifke ilçesinde faaliyet gösteren bir balık işleme fabrikasından Muğla'ya gönderilmek üzere yüklenen balık atıklarını taşıyan tır, D-400 karayolu üzerinde Silifke-Mut istikametinde seyir halindeyken dorsesinde patlama meydana geldi.
Patlama ile birlikte dorsede bulunan yaklaşık 15 ton balık atığı yola döküldü.
ARAÇLAR TALİ YOLA YÖNLENDİRİLDİ
İhbar üzerine olay yerine polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Güvenlik önlemleri alınırken, karayolunda ulaşım kontrollü şekilde sağlandı.
Karayolları ekipleri yol üzerinde inceleme ve güvenlik çalışmaları yürütürken, araçlar bir süre tali yollara yönlendirildi.
FİRMANIN EKİPLERİ GELDİ
Yola saçılan balık atıkları, yükün sahibi olan firmanın ekipleri tarafından iş makineleri ve temizlik araçlarıyla kaldırıldı.
Yapılan çalışmaların ardından yol yeniden trafiğe açıldı.
Öte yandan, Silifke'den Muğla'ya gönderilen balık atıklarının burada faaliyet gösteren tesislerde işlenerek balık yemine dönüştürüldüğü öğrenildi.
Kaynak: İHA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.