Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tarih dizilerinden etkilenen Osmaniyeli bıçak ustası hediyelik savaş aleti yapımına yöneldi

Bıçak ustası, emekli uzman çavuş Eshabil Avşar: "Tarih dizileri hediyelik savaş aletlerine ilgiyi arttırdı. Dizilerde bu ürünleri ilk kez görüp hoşuna gidenler bize gelerek bu ürünlerden almak istiyorlar" "Bugüne kadar 10'dan fazla parçayı da bu dizilere gönderdik. Bire bir savaş sahnelerinde kullanmıyorlar ama dekoratif olarak birçok sahnede ürünlerimiz yer aldı"

Anadolu Ajansı haberine göre;

OSMANİYE (AA) - MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Osmaniye'de 5 yıldır bıçakçılık yapan Eshabil Avşar, tarih dizilerinden etkilenerek başladığı hediyelik savaş aletleri üretiminde talebe yetişmek için yoğun mesai harcıyor.


Gençliğinde bıçak toplayarak koleksiyon yapan 42 yaşındaki emekli uzman çavuş Eshabil Avşar, 5 yıl önce kent merkezinde bir bıçak atölyesi açtı.


Yaptığı bıçakları hem iç pazara hem de yurt dışına gönderen Avşar, tarih dizilerinin etkisiyle hediyelik kılıç, kalkan ve hançer yapımına yöneldi.


Vatandaşların da eski savaş aletlerine ilgisinin fazla olduğunu gören Avşar, talebe yetişebilmek için yoğun şekilde çalışıyor.


Avşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerinde sadece bıçak yaparken farklı ürünlere yöneldiğini anlattı.


"Tarih dizilerinden etkilenerek unutulmaya yüz tutmuş kılıç, kalkan ve hançer gibi savaş aletlerini yapıyoruz." diyen Avşar, hediyelik savaş aletlerinin sap kısmını, boynuz ve ahşap gibi geri dönüşümlü ürünlerden imal ettiklerini söyledi.


- Tarihi dizileri talep patlamasına yol açtı


Bu tür ürünlere geçmiş yıllarda çok az insanın ilgisi olduğunu ve ayda 1 ya da 2 kişinin gelerek bu tür özel ürünler sipariş ettiğini kaydeden Avşar, şöyle konuştu:


"Yayınlanan tarihi dizilerden sonra bu tür ürünlere adeta talep patlaması yaşıyoruz. Tarih dizileri hediyelik savaş aletlerine ilgiyi arttırdı. Dizilerde bu ürünleri ilk kez görüp hoşuna gidenler bize gelerek bu ürünlerden almak istiyorlar. Biz de hem bu dizileri hem de tarihimizi araştırarak atalarımız ne kullanmış, hangi malzemeden nasıl yapmış bunları bularak insanlara bu ürünleri sunmaya gayret ediyoruz. Şu ana kadar bize gelenlerin tepkisi çok olumlu yönde."


İstenilen ürüne göre yapım süresinin 1 ila 4 günü bulduğunu aktaran Avşar, şunları söyledi:


"Bu dizilerden sonra kılıç, kalkan, kama, hançer gibi ürünlerde talebe yetişemediğimiz zamanlar oluyor. Hatta bir çok insan dizide görüp beğendiği ürünün fotoğrafını çekip bize getiriyor ve yapmamızı istiyor. Biz de elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Özellikle iş yerinde kullanmak isteyenlerden talep geliyor. Örneğin bir müşterimiz gelerek yeni açtığı bürosunda Osmanlı Devleti'ni simgeleyecek ürünler istedi. Biz de kılıç, kalkan, miğfer gibi ürünlerle bürosunu dizayn ediyoruz. Ürünlerimizin sap bölümünde geri dönüşümlü ve doğada bulunan malzemeleri kullanıyoruz. Keçi, inek, manda boynuzu ya da yabani geyiklerin bıraktığı boynuzları kullanıyoruz. Bu nedenle işçiliği ve üretim zamanı uzuyor ama ortaya güzel bir eser çıkıyor."


Yayınlanan dizilere de malzeme gönderdiklerini belirten Avşar, "Bugüne kadar 10'dan fazla parçayı bu dizilere gönderdik. Birebir savaş sahnelerinde kullanmıyorlar ama dekoratif olarak bir çok sahnede ürünlerimiz yer aldı." dedi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”