Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Rehineyi kurtarmak için şüpheliyi öldüren komisere beraat kararı

Bursa'da hakkındaki arama kaydı nedeniyle yakalanacağını anlayınca kız arkadaşı Beyza A.'yı rehin alıp, kendi başına tabanca dayayan Raşit Atila'yı (36) vurarak etkisiz hale getiren komiser A.B.B.'nin (38), 'Kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan 12 yıla kadar hapisle yargılandığı davada karar çıktı. Rehine Beyza A.'nın şok halinde olduğunu, 'Beni kurtarın' diye bağırdığını ve yasalar çerçevesinde görevini yerine getirdiğini söyleyen komiserin beraatine hükmedildi.

Rehineyi kurtarmak için şüpheliyi öldüren komisere beraat kararı

Olay, 28 Mayıs 2022'de Osmangazi ilçesi Ulu Mahallesi'nde meydana geldi. Polis ekipleri, uyuşturucu satışı ile hırsızlık suçlarından çok sayıda kaydı bulunan ve haklarında yakalama kararı olan Raşit Atila ve Beyza A.'nın bir pansiyonda kaldığını belirledi. Pansiyona baskın yapan polisleri karşısında gören Raşit Atila, başına tabanca dayayıp, kız arkadaşı Beyza A.'yı da boynundan sarılarak rehin aldı. Polislere direnen Atila, bu şekilde pansiyondan çıktı. Polislerin uzaklaşmasını isteyen Atila, kız arkadaşını siper edip, sokakta yürüdükten sonra kentin işlek caddesine çıktı. İkna çabalarına rağmen eylemini sürdüren Atila, tabancayla sağ omuz bölgesinden vurularak yaralı yakalandı, Beyza A. kurtarıldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Raşit Atila, hayatını kaybetti.

'CİNNET HALİNDEYDİ, MÜZAKEREYE TAMAMEN KAPALIYDI'

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, şüpheliyi vurup etkisiz hale getiren komiser A.B.B. hakkında 'Kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz sanık A.B.B., Bursa 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada verdiği ifadede, "Olay yerine gittiğimde, şüpheli Raşit Atila'nın kalabalık içinde olduğunu ve kalabalık grubun en önünde gittiğini gördüm. Çevresinde polis memurları ve aralarında çocukların da olduğu 30'a yakın sivil vardı. Kendisini rehineyi bırakması için uyardım. Uyuşturucu aldığı için şuurunu kaybettiği belli oluyordu. 'Ben teslim olmam. Beni teslim alamazsınız. Kendime de kıza da size de sıkarım. Beni teslim alamayacaksınız' diyerek etrafa bağırıyordu. Ben kendisine 'Sakin ol, polisiz. Silahı ve kadını bırak, teslim ol' diye uyarıda bulundum. Kendisi, 'Uzaklaşın, kadına da size de sıkarım. Asla teslim olmam' diye karşılık verdi. Şahsın cinnet halinde olduğu belliydi. Müzakereye tamamen kapalıydı" diye konuştu.

'YASALAR ÇERÇEVESİNDE GÖREVİMİ YERİNE GETİRDİM'

Rehine Beyza A.'nın şok halinde olduğunu ve 'Beni kurtarın' diye bağırdığını söyleyen komiser A.B.B., "Raşit Atila, uyarıları dinlemeyip sağa doğru, rehine ve bana doğru, vücudunu ve silahını çevirip adım atmaya başladı. Namlu, rehine ve bana doğru yöneldi. Parmağının tetiğe hareket ettiğini gördüm. O sırada çevresinde ben, rehine, sivil bir polis, caddede bulunan insanlar ve araçlar vardı. Ben, elindeki silahı düşürmek için kendisine 2 el ateş ettim. Bizim silahlarımızın, hayati bölgelere ateş edilmediği sürece öldürücü etkisi yoktur. Tek ateşle etkisiz hale gelmesi mümkün olmadığından duble atış yaptım. Ben ateş ettikten sonra silah elinden düşmedi. Şahıs, daha sonra rehineyle birlikte yere düştü. Elindeki silah düşünce hemen arkamı dönüp rehinenin can güvenliğini aldırdım. Bu sırada polis arkadaşım Atila'ya tampon yaptı. Sonra hastaneye getirdim. Yasalar çerçevesinde görevimin gereğini ifa ettim" dedi.

'EYLEMİ HUKUKA UYGUN OLARAK DEĞERLENDİRMELİDİR'

Komiser A.B.B.'nin avukatı Özgür Abatay da savunmasında, müvekkilinin hem rehinenin hem de çevredeki sivillerin hayatını korumak için eylemi gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, "Olayın oluş şekli ile müvekkilin, müteveffanın eylemlerine son verme amacıyla hareket ettiği görülmektedir. Müteveffanın rehineye karşı haksız saldırılarının varlığı gibi unsurlar dikkate alınarak, eylemi, hukuka uygun olarak değerlendirilmelidir. Olay bir bütün olarak değerlendirildiğinde, müvekkilin müteveffaya yönelen eyleminin, bir kimsenin yasa dışı şiddete karşı korunması için uyarılara ve ikna çabalarına rağmen durdurulamayan kişinin eylemlerine son vermek, zararı minimalize ederek engellemek amacı güttüğü anlaşılmaktadır" diye konuştu.

Savcı da esas hakkındaki mütalaasında tutuksuz sanık komiser A.B.B.'ye meşru savunma ve zorunluluk hali nedeniyle eylemi gerçekleştirdiği için ceza verilmemesini talep etti. Kararını açıklayan mahkeme heyeti de sanık komiserin beraatine karar verdi.


Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 24
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • AB
    Adaletin batsın dünya!
    84 gün önce

    Şu kanunlarımız, haini, haydutu, katili, hırsızı, teröristi, kefere piyonlarını koruduğu kadar, ülkemizi ve milletimizi koruyormu❓

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • GG
    GOCA GONYALI
    85 gün önce

    anam nasıl yasa var, amerikada ki polisler, haksız yere ırkçılık yaparak zencileri gözlerini kırpmadan vvuruyor ve ceza almazken, burda birinin canını kurtarmak için yetkili polis Memuru bayanı kurtarıyor ve 12 yılla başlayan cezayla yargılanıyor.... vaayy vaayyy vaayyy

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • X
    Xyz
    85 gün önce

    trde Nadir de olsa adalet yerini bulmuş

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English