Kahramanmaraş'taki okul saldırısını gerçekleştiren İsa Aras Mersinli'nin babası Uğur Mersinli ile birlikte poligonda atış talimi yaptığı görüntüler ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak bir polis memuru görevden uzaklaştırıldı.
Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu'nda düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin soruşturma devam ediyor.
Saldırgan İsa Aras Mersinli'nin eski emniyet mensubu babası Uğur Mersinli soruşturma kapsamında tutuklandı.
Saldırgan, okul baskınında babasının silahlarını kullanmıştı.
Baba da ifadesinde bunu doğrulayıp, oğlunu poligona atış talimine götürdüğünü anlatmıştı.
O anlara ilişkin görüntüler ortaya çıkarken, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili olarak bir polis memurunun görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.
Emniyetten yapılan açıklamada, poligon görevlisi polis memuru M.Y.’nin aynı gün görevden uzaklaştırıldığı ve soruşturma başlatıldığını bildirildi.
NİŞAN ALIP ATEŞ EDİYOR
Söz konusu görüntüler bir poligonda kaydedilmiş. Görüntülerde, saldırganın hedeflere nişan alıp ateş ettiği görülüyor. Bu sırada saldırganın babasının da orada olduğu videoda yer alıyor.
BABA NİŞAN ALMASI İÇİN YARDIMCI OLUYOR
Videonun devamında eski emniyetçi baba, oğluna nişan alması konusunda yardımcı oluyor. Saldırgan daha sonra birkaç kez ateş edip hedefleri vurmaya çalışıyor.
ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETMİŞ
Ayser Çalık Ortaokulu'nda görev yapan Sosyal Bilimler Öğretmeni İbrahim Huylu, öğrencisi olan saldırganın "okul avcısı" şeklinde bir kelime kullandığını duyduğunu iddia etti. Huylu, "İngilizce o kavramı bilmiyorum ama okul avcısı anlamında bir sözcük kullanıyormuş. Kimseyle muhatap olmazdı. Hiç arkadaşı olmazdı bu çocuğun." dedi.
Öte yandan saldırgan İsa Aras Mersinli'nin daha önce de okuldaki bazı öğrencileri öldürmekle tehdit ettiği öğrenildi.
BABA İFADESİNE NE DEMİŞTİ?
Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan baba Uğur Mersinli, saldırıdan iki gün önce poligona gidip atış talimi yaptıklarını anlatmıştı.
Baba Mersinli, "Bu hafta pazartesi günü emniyetin poligonuna giderek kendime ait silah ile atış yaptım, oğluma da birkaç el atış yaptırdım. Oğluma karşıdaki hedefi gösterdim, silahın rastgele kullanılmayacağını, hedef alınarak atış yapılacağını söyledim." demişti.
Oğlu atış yaptığı sırada fotoğraflar da çektiğini anlatan baba, bu fotoğrafları hatıra olarak kalması için oğluna gönderdiğini ifade etmişti.
Mersinli, "Fotoğrafları daha sonra WhatsApp üzerinden oğlum İsa'ya gönderdim. Emniyetten öğrendiğime göre oğlum söz konusu fotoğrafları arkadaşlarına göstermiş, arkadaşları hayretle karşılamış." diye konuşmuştu.
Kaynak: İHA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
olan gariban polise oluyor, emniyet müdürüne oğlunu alamam mı diyecekti adam
Yorum Yap
Kanalizasyon hattı çalışması sırasında göçük altında kalan işçi öldü
MHP, Çanakkale ve Bilecik il teşkilatlarını feshetti
Konya’da tarihi çarşıya yeni nefes
MÜSİAD Konya'dan DOSD Meram'a anlamlı ziyaret
Televizyonda şiddet devri bitiyor: Bu diziler için flaş karar
Dumlupınar Ortaokulu’nda alarm: Müdür yardımcısına bıçakla saldırı iddiası
Aliya İzzetbegoviç’in 100. yılına özel sergi Konya’da açıldı: Başkan Altay tüm Konyalıları davet etti
Kahramanmaraş'ta saldırının yaşandığı Ayser Çalık Ortaokulu kapatıldı
Konya’da 23 Nisan öncesi gökyüzü şenliği
Tarımsal destekleme ödemesi bugün yapılacak
Kamera kurup ağladı, bakanlık inceleme başlattı
Kaymakam adaylığı mülakatları 4-15 Mayıs'ta yapılacak