Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

NEÜ Uluslararasılaşma Stratejisi Belgesi’ni açıkladı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Uluslararasılaşma Stratejisi Belgesi’ni açıklayan Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, “Misyonumuz, uluslararası yetenekleri üniversitemize kazandırmak ve kendi öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi yurtdışındaki akranlarıyla etkileşim kurmaya teşvik etmektir.” dedi.

NEÜ Uluslararasılaşma Stratejisi Belgesi’ni açıkladı
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Cem Zorlu: “Varlığımızı ve başarılarımızı küresel girişimler ve iş birlikleri açısından pekiştirmek için Uluslararasılaşma Stratejisi Belgesi’ni oluşturduk. Mevcut güçlü yönlerimizi temel alan bu belge, kurumsal kapasitemizin yanı sıra öğrenci ve akademik yapımıza ilişkin hedeflerimizi ve bütünleyici özetlemektedir.” 
Yükseköğretimin uluslararasılaşmasının, dünya genelindeki üniversiteler arasında daha fazla etkileşim ve iş birliği için önemli fırsatlar sunduğunu belirten Rektör Zorlu, “Bununla birlikte dünyada artan rekabet ortamında, öğrencilerimizin karşılaştıkları zorluklarla başarılı bir şekilde yüzleşmesi ve gelecek nesillere kalıcı çözümler bırakması için yetkinliklerin sürekli iyileştirilmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştır.” diye konuştu. 

Rektör Zorlu, Necmettin Erbakan Üniversitesine ve Konya’ya özellikle “nitelikli uluslararası öğrenci” çekebilmek amacıyla yürüttükleri faaliyetler neticesinde, 2020-2021 Akademik yılında NEÜ’ye kayıt yaptıran uluslararası öğrenci sayısının pandemi sürecine rağmen ilk defa 400’ü aştığını kaydetti.

“Uluslararası Öğrenci Sayımızı 2025 Yılına Kadar 2 Katına Çıkarmayı Hedefliyoruz”
Uluslararasılaşma taahhüdünü gerçekleştirmek üzere belirledikleri orta vadeli hedefleri sıralayan Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, “Bugün itibari ile bin 621 olan uluslararası öğrenci sayımızı 2025 yılına kadar iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Bu rakam, toplam öğrenci sayımızın yüzde 10’una tekabül edecek. Ayrıca yurtdışında öğrenim veya staj hareketliliğinde bulunan öğrencilerimizin sayısını yüzde 5’e ulaştırmak ve gönüllü elçilerimiz olan uluslararası mezunlarımız ile güçlü bir bağ oluşturmak için Mezunlar Ofisi kurmak arzusundayız. Öte yandan uluslararası büyük ölçekte hibe projeleri üretmek, çift diploma programlarına ev sahipliği yapmak ve NEÜ Uluslararası Bursu’nu başlatmak, ortaya koyduğumuz stratejik hedeflerin başlıcaları olmak üzere bir kısmını teşkil etmektedir. Ayrıca uluslararası misafirlerimize konaklama imkânı sunacak ve programlarımıza ev sahipliği yapacak bir Uluslarararası Hizmet binasının faaliyete geçirilmesi hedeflerimiz arasındadır.” şeklinde konuştu.

“Misyonumuz, Uluslararası Yetenekleri Üniversitemize Kazandırmak, Kendi Öğrenci ve Akademisyenlerimizin Yurtdışı Etkileşimini Arttırmak”

Yeni YÖK’ün Türk yükseköğretiminin uluslararasılaşması kapsamında ortaya koymuş olduğu ‘Hedef Odaklı Uluslararasılaşma’ vizyonunu gerçekleştirmek üzere öngördüğü Uluslararasılaşma Strateji Belgelerinin önemini vurgulayan Rektör Zorlu, açıklamasına şu sözlerle son verdi: “Öğrenci ve akademisyen hareketliliği, ortak projelere ve uluslararası ortaklıklara katılımları, uluslararasılaşmayı ve toplumsal faydayı önceleyen bireylerin gelişiminin özü olarak kabul edilmektedir. Misyonumuz, uluslararası yetenekleri üniversitemize kazandırmak ve kendi öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi yurtdışındaki akranlarıyla etkileşim kurmaya teşvik etmektir. Uluslararasılaşma Strateji Belgemiz, kapsamlı bir istişare ve çok sayıda faktörün dikkate alınmasının bir ürünüdür. Dinamik olarak gelişecek bu süreçte, Uluslararasılaşma belgemizin ortaya koyduğu stratejik hedeflerin hesap verebilirliğini sağlamak için uygulanması periyodik olarak denetlenecek ve süreç içerisinde tavsiye ve rehberlikle desteklenecektir. Üniversitemizin her alanda ortaya koyduğu faaliyetlerin yanı sıra, Uluslararasılaşma Stratejimiz; Türk yükseköğretiminin uluslararasılaşması açısından Yeni YÖK’ün ortaya koymuş olduğu ‘Hedef Odaklı Uluslararasılaşma’ vizyonunu tamamlamaktadır.”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 2
  • 3
  • 0
  • 1
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English