Konya'da “Narkokapan Konya” operasyonunda uyuşturucu tacirlerine ağır darbe vuruldu. Gözaltına alınan 455 şüpheliden, 369’u tutuklandı.
Konya’da 14 Ekim 2025 tarihinde, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yürütülen dev bir operasyonla uyuşturucu tacirlerine baskın yapıldı. Yaklaşık 3 bin 319 polisin katılımıyla gerçekleştirilen “Narkokapan Konya” operasyonu, Türkiye’nin son yıllardaki en kapsamlı uyuşturucu operasyonlarından biri olarak kayıtlara geçti.
SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA EŞ ZAMANLI BASKINLAR
Operasyon, sabahın ilk ışıklarıyla Konya merkezli 12 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi. Belirlenen adreslere yapılan baskınlarda, 455 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Dev operasyona, 542 ekip, 16 narkotik köpeği, 1 insansız hava aracı (İHA) ve 1 helikopter de destek sağladı.
4 AY SÜREN PLANLI TAKİP
“Narkokapan Konya” operasyonu, tam 4 ay titizlikle planlandı. Emniyet birimleri, teknik ve fiziki takiplerle uyuşturucu ticaretine karıştığı belirlenen şahısları ve örgüt bağlantılarını adım adım izledi.
SUÇ ÖRGÜTLERİNE AĞIR DARBE
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun ardından yaptığı açıklamada, gözaltına alınan şüphelilerin bir kısmının suç örgütleriyle bağlantılı olduğunu ve çeşitli suçlardan arandıklarının tespit edildiğini belirtti.
455 ŞÜPHELİDEN 369’U TUTUKLANDI
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada ise, 14 Ekim 2025 tarihinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında hakkında işlem yapılan 455 şüpheliden 369’unun tutuklandığı, 18 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 68 şüpheli hakkında ise soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
içişleri ,dışişleri ve MİT Helal olsun size. .. Her şey , TÜRKİYE için..
Sayın Bakanım Allah razı olsun.
Yorum Yap
Parka gitmek için evden ayrılan çocuk her yerde aranıyor
Bakan Fidan: Gazze'de sürekli ihlal edilen bir ateşkesle karşı karşıyayız
Bakan Bayraktar: Türkiye'de her bir saatte yaklaşık 10 dönüm güneş tarlası kuruyoruz
Afyonkarahisar-Konya kara yolunda beton mikserine çarpan otomobil hurdaya döndü! Sürücü hayatını kaybetti
Otomobil patladı, feci şekilde can verdi
Akşam saatlerinde apartman yangını! 9 kişi hastaneye kaldırıldı
Bakan Memişoğlu yurt dışına giden hekim sayısını açıkladı
Konya’da otomobil refüje çıktı: 3 yaralı
Konya'da otomobil tıra çarptı! 22 yaşındaki genç hayatını kaybetti
Konya'da dağda kalp krizi geçiren şahıs hayatını kaybetti
TBMM'de taciz soruşturması: Gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı
12 yaşındaki ortaokul öğrencisine akran zorbalığı!