Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Liseli Yusuf köpek saldırısına uğradı

Ankara'da, aynı bölgedeki 3 okulda eğitim gören 1500 öğrenci, yakındaki boş arazide beslenen sokak köpekleri nedeniyle korkuyla okula gidip geliyor. Bazı öğrencilere okul yolunda velileri eşlik ederken, Yusuf Talha Fidan, köpeklerin saldırısı sonucu hafif yaralandı.

Altındağ ilçesi Güneşevler Mahallesi Yıldıztepe Caddesi'nde Piri Reis Anadolu Lisesi, Şehit Serhat Öztürk Ortaokulu ve Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu'nun bulunduğu bölgedeki boş arazide sokak köpekleri besleniyor. Okullarda eğitim gören öğrenciler, köpekler nedeniyle okula korkuyla gidip geliyor. Öğrencilerden bazılarına okul yolunda velileri eşlik ederken, okul çıkışı evine doğru yürüyen lise öğrencisi Yusuf Talha Fidan'a ise köpekler saldırdı. Fidan, çevredekilerin müdahalesiyle, etrafını saran köpeklerin saldırısını hafif sıyrıklarla atlattı. Babası Hasan Fidan, metruk alanda beslenen köpeklerin sayısının her geçen gün arttığını belirterek, "Hemen yanında okul var, önünde park var. İnsanlar evinden dışarıya çıkamıyor, çocuklar markete gidemiyor" dedi.

Piri Reis Anadolu Lisesi'nde, oğlu eğitim gören Fatih Özyalçın (43), daha önce kendisinin ve okul müdür yardımcısının da bölgedeki köpekler tarafından ısırıldığını belirterek, "Bu metruk alanda nereden baksanız 15-20 köpek var. Zaman zaman insanların üzerine yürüdüklerini biliyorum ki burada müdür yardımcısını ısırdığını da biliyorum. Tartışmalar oldu, belediyeye haber verdiler ama yapı sahibi sokak köpeklerini sahiplendiği için bir şey de yapılamıyor. Bir çözüm bulunması gerekiyor. Köpeklerin en azından bir şekilde barınaklara alınması gerekiyor. Çünkü burada başıboş şekilde dolaşıyorlar. Hatta ben köpekler ısırmasın, insanlara zarar vermesin diye hayvanlara bazen ekmek getiriyorum" ifadelerini kullandı.

'REHABİLİTASYON İŞLEMLERİ YAPILDI'

Altındağ Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise şikayete konu bölgede inceleme yapıldığı belirtilerek, "Köpeklerin rehabilitasyon işlemlerinin (kısırlaştırma, aşılama, kulak küpesi ile numaralama) tarafımızca yapıldığı görülmüş olup, küpeli köpeklerin toplanması yasal yetkimiz dışında kalmaktadır. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında sokak hayvanlarının bulundukları yerden başka bir yere nakledilmesine yetkimiz bulunmamaktadır. Bahse konu başvuruda belirtilen adreste yer alan köpek kulübeleri de yazımız ekinde yer alan ve sahipsiz hayvan edinme formu ile sokak köpeklerini sahiplenen şahıs tarafından köpeklere bakıldığı tespit edilmiştir. Başıboş hayvanlara yönelik çalışmalarımız ilçe belediyelerine verilen yetkiler çerçevesinde yapılmaktadır. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanuna göre; belediyelerin sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların toplatılması, kısırlaştırılması, aşılanması, gerekli tıbbi bakımlarının yapılması ve işaretlenmesi gibi işlemlerin tamamlanmasından sonra alındıkları ortama geri bırakılmasıyla yükümlü oldukları belirtilmektedir" denildi.

 


Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English