Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Leylek "Mecnun" hayvanat bahçesinde tedavi gören "Leyla"sını bırakmıyor

Konya'da yaralı eşi tedavi amaçlı hayvanat bahçesinin kapalı bölümüne alınan erkek leylek, dişisini aynı kafesin üzerine yaptığı yuvasında bekliyor.

Leylek “Mecnun“ hayvanat bahçesinde tedavi gören “Leyla“sını bırakmıyor
Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi içinde yapılan bölümde, leyleklerin bakım, besleme ve tedavileri yapılıyor.
Her sene aynı dönemde bölgeye gelen leyleklerin takibini yapan yetkililer, tedaviye ihtiyaç duyan leylekleri yuvalarından alarak tedavi için Karatay Belediyesi Hayvanat bahçesine getiriyor. Karatay ilçesindeki yuvasında yaşarken yaralanarak Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesine getirilen eşini bırakmayan erkek leylek de dişisinin bulunduğu kafesin üzerinde yuva inşa etti.
Hayvanat bahçesi çalışanlarının "Leyla" ile "Mecnun" ismini taktıkları leyleklerden serbest dolaşan "Mecnun", eşinin tedavi amaçlı tutulduğu kafesin çevresinden ayrılmıyor.

Görevliler Leylek Mecnun'a ihtiyaç duyduğu zamanlarda yiyecek vererek besliyor ve onu bahçenin serbest dolaşan bir üyesi olarak görüyor.

Leylek Mecnun etraftan topladığı dal parçaları gibi materyaller ile birden çok yuva kurduğu kafesin bulunduğu bölgede eşinin çıkışına hazırlanıyor.
"Bölgemizde misafirimiz olan bir leylek çiftiydi"
Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Veteriner Hekimi Abdurrahman Pirinç, AA muhabirine, leylek çiftinin yıllardır bölgeye gelerek yuvalarında birlikte yaşadığını söyledi.
Bu leyleklerden dişi olanının yaralı halde kendilerine getirildiğini ifade eden Pirinç, şunları kaydetti: "Geçmiş yıllarda bölgemizde misafirimiz olan bir leylek çiftiydi. Kafes içine aldığımız dişi leyleğin tedavisi tamamlanıp bıraktığımız da geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda bölgemizde yuva yapıp civcivlerini büyüterek Afrika'ya yola çıkacaklar. Rehabilite amaçlı tuttuğumuz leylekler tedavi olduktan sonra uçabilecek seviyedeyseler biz bunları doğal ortamlarına bırakıyoruz. Leylek çiftimizden erkek olanı uzun zamandır burada olduğu için hayvanat bahçesini kendi evi gibi görüyor. Etraftaki gölet ve parklardan dallar toplayarak yuva yapıyor. Kafes içindeki leylekler beslenirken kafes dışında kalan leyleği de besliyoruz."
"Leylek odası Osmanlı döneminden miras aldığımız bir geleneği sürdürüyor"
Pirinç, Osmanlı zamanında kurulan "Gurabahane-i Laklakan" isimli merkezin göç ederken yaralanan leylekleri tedavi etmek ve göç yollarına tekrar koymak için Bursa'ya inşa edildiğini hatırlattı.
Karatay Hayvanat Bahçesi içinde de benzer bir bölüm bulunduğunu vurgulayan Pirinç, sözlerini şöyle tamamladı: "Göç yolları üzerinde olan veya bölgede yaşayan yabani hayvanların birçok yırtıcı, kanatlı veya memeli türündeki hayvanların rehabilitesi için 7 gün 24 saat hizmet vermekteyiz. Süreç içinde leylekleri de yaban hayatı içinde tedavi altına alıyoruz. Buradaki leylek odası Osmanlı döneminden miras aldığımız bir geleneği sürdürüyor. O dönemde göç yolları üzerindeki düşkün leyleklere misafirlik etmesi için ecdat yüksek yerlere 'Gurabahane-i Laklakan' adı verilen alanlar inşa edip, buralarda güçten düşmüş hayvanların bakım, besleme ve tedavilerini yapmaktaydı. Hayvanat bahçemiz de bu hizmeti devam ettiriyor."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English