Kaza, 5 Ağustos 2023 tarihinde Sivas’ın Şarkışla ilçesi Kayseri karayolu üzeri Dörtyol Işıklar Kavşağı'nda meydana geldi. Sabah’ta yer alan habere göre Konya’da yaşayan 23 yaşındaki elektrik teknikeri ablasının kınasına katılmak üzere Sivas’a gitti.
'ÖLÜM KAVŞAĞI' OLARAK BİLİNEN YERDE FECİ KAZA
Oğuzhan Türkoğlu, alışveriş yaptıktan sonra evlerine doğru seyir haline geçti. Genç sürücü, evlerine 500 metre mesafede bulunan ve halk arasında 'Ölüm Kavşağı' olarak bilinen yerde kendisine yeşil ışık yanması üzerine hareket etti. Bu sırada Salih Y. idaresindeki mermer yüklü 58 AAC 199 plakalı TIR, Türkoğlu'nun aracına çarptı. Oğuzhan Türkoğlu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. CEZAEVİNDE 1 AY YATTIKTAN SONRA TAHLİYE OLDU
Olayın ardından tutuklanan TIR sürücüsü Salih Y., cezaevinde 1 ay yattıktan sonra Şarkışla Sulh Ceza Hakimliği kararı ile tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
TRAFİK KURALLARINA AYKIRI ARAÇ KULLANMIŞ
Şarkışla Cumhuriyet Başsavcılığınca kazayla ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı. Aracı trafik kurallarına hiçe sayarak kullanan Salih Y’nin asli kusurlu olduğu belirtilen iddianamede 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 22,5 yıla kadar hapsi istendi.
“KIRMIZI IŞIĞI GÖRDÜM LAKİN DURAMADIM”
Salih Y., iddianamede yer alan ifadesinde, 'kırmızı ışığı gördüm lakin duramadım, pişmanım' dediği belirtildi. Yağlı, Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.
Kaynak: Haber Merkezi
