Konya’da Beyşehir ilçesinde düzenlenen operasyonda, Konya İl Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri tarafından 250 ruhsatsız tabanca ve yüzlerce silah parçası ele geçirilirken, 3 şüpheli gözaltına alındı.
Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, Beyşehir ilçesinde yürütülen çalışmalar kapsamında geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü koordinesinde, Beyşehir KOM Büro Amirliği ekiplerinin ortak yürüttüğü çalışmalar neticesinde şüpheli araçlar takibe alındı. Yapılan teknik ve fiziki çalışmaların ardından durdurulan araçlarda gerçekleştirilen aramalarda; toplam 250 adet ruhsatsız tabanca ve şarjör ile 617 adet tabanca parçası ele geçirildi.
Ele geçirilen silah ve parçaların yasa dışı yollarla temin edilerek piyasaya sürülmek istendiği değerlendirilirken, operasyon kapsamında 3 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında adli işlemler başlatıldı.
Yetkililer, toplumun huzur ve güvenliğini tehdit eden silah kaçakçılığı ve ruhsatsız silah bulundurulmasına yönelik çalışmaların aralıksız ve kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. (Veli Şengül)
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.