Konya'da eski kız arkadaşının evini basıp, muşta ile arkadaşı Burak Ergün'ü (30) öldüresiye döven Çağrı Özaydın (36) hakkında karar açıklandı. Mahkeme 'iyi hal' indirimi verdiği Özaydın'a 'silahla kasten yaralama' suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Tek yaptıkları kendilerini korumak olan Burak Ergün 1 yıl 5 gün ve İ.E'de Özaydın'ı yaraladıkları gerekçesiyle 9 ay 15 gün hapse mahkum edildi. Özaydın'ın kapıyı açmayacaklarını bildiği için arkadaşı M.M'ye kapıyı çaldırıp, zorla eve girdiği belirtildi.
Olay, 8 Haziran 2021 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi Osmanlı Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Çağrı Özaydın, şiddet uyguladığı ve şiddetli geçimsizlik nedeniyle kendisinden ayrıldığı ileri sürülen eski kız arkadaşı İ.E'nin (28) evine geldi.
ELİNDEKİ MUŞTA İLE ÖLDÜRESİYE DÖVDÜ
Sabah gazetesinde yer alan habere göre kendisine kapı açılmayan Çağrı Özaydın, aynı binada oturan arkadaşı M.M'den kapıyı çalmasını istedi. Kapı hafif şekilde açılır açılmaz eve dalan Özaydın, elindeki muşta ile Burak Ergün'ü öldüresiye dövdü. Ergün'ün burnunda, dişlerinde çenesinde ve kaburgalarında kırıklar oluştu. Olay sonrası yakalanan Özaydın tutuklandı.
ZORLA EVE GİRİP DEHŞETİ YAŞATTI
İ.E. yaşanan dehşeti şu sözlerle anlattı: "Olay tarihinde arkadaşım Burak rahatsız edilip edilmediğimi kontrol etmek için evime geldi. Kapım çalındı ve baktığımda M.M'yi gördüm. Ona kapıyı açtığımda yan taraftan Çağrı çıktı. Ben onu görünce kapıyı kapatmak istedim. Çağrı araya kolunu koyarak kapıyı kapatmama engel oldu.Tam bu sırada Burak geldi. Burak'ın gelmesiyle kapının açılması ve Burak'ın yere serilmesi aynı anda oldu. Daha sonra Çağrı, Burak'a vurmaya başladı. Tekme, yumruk defalarca vurdu. Beni de sert bir şekilde ittirdi. O sırada Çağrı, M.M'ye telefonları almasını istedi. Çağrı, Burak'a tekrar vurmaya başladı. Çağrı'nın elinde parmaklara takılan muşta benzeri bir şey gördüm" dedi.
MUŞTALI SALDIRGANA 'İYİ HAL' İNDİRİMİ
Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Çağrı Özaydın hakkında mahkeme kararını açıkladı. Heyet, Özaydın'ı 'yağma' suçundan beraat ettirdi. Özaydın, Burak Ergün'e yönelik 'silahla kasten yaralama' suçundan ise 'iyi hal' indirimi ile 6 yıl 8 ay hapis cezasına hükmetti. Mahkeme heyeti kendilerine korumaya çalışan Burak Ergün ve İ.E'ye de ceza verdi. Heyet, Çağrı Özaydın'ın parmağında kırık oluşması nedeniyle Ergün'e 'kasten yaralama' suçundan 1 yıl 5 gün, İ.E'ye de 9 ay 15 gün hapis cezası verdi.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Vatandaşin can ve mal güvenliğini tesis edecek kanun ve yasalar cikarilmadikca, sandığa gitmeyeceğim.
Akıl ve bilime göre çıkarılmış laik , kanunlara itiraz ediyorsunuz. Laiklik çimentodur. Laik türkşye laik kalacak.
HER ŞEYE SİYASET GİRERSE MEMLEKETTE NE ADALET NE DEMOKRASİ NEDE İNSANCA YASAMA KALDİ, 22 YİLLİK AKP YONETİMİNİN GETİRDİGİ SON DURUM HIRSIZLIKLAR CİNAYETLER HAYAT PAHALİLİGİ ,SONUMUZ FİLİSTİN GİBİ OLMAZ İNSALLAH
Memleketin çivisi çıkmış. Kadının evini basıyor. Arkadaşını öldürmeye çalışıyor. Komik bir ceza alıyor. Adalet kalmamış.
muşta iyi hal indirimi demek ki o zaman bizlerde bulunduralım lazım olur.
Mahkeme heyeti bu olay kendi başlarına gelseydi ve böyle karar çıksaydı ne hissedecekti acaba. Hem akla hem vicdana aykırı.
Muştalı da olsa iyi halini yitirmeği gözlemlenmiş
Mahkeme heyeti şaka mı saldıran adamın eli kırılmış uf olmuş diye, saldırıya uğrayana hapis cezası bizim adalet sistemimizin kökten değişip ecnebi kanunlarından kurtulması gerekiyor!
52 yıllık doktorum binlerce otopsi yaptım genel olarak ölenlerin iki nedenle öldürüdüğünü savının ifadelerinde dinlemiştim.bulra biri para diğeri kadın meselesidir.
Bu devirde kendini savunan diil saldıran olacaksın ozaman haklısın
bunları asacan kardeşim bu neya bıktı millet lann.
Yorum Yap
Regaip Kandili ne zaman idrak edilecek?
DMM, "Karadeniz'de Türkiye'ye ait ticari geminin vurulduğu" yönündeki görüntüleri yalanladı
Uyuşturucu test sonuçlarını para karşılığı değiştirenlere operasyon: 8’i sağlık çalışanı, 30 gözaltı
İzmir'de şivlilik coşkusu yaşandı
Konya'da TIR ile 2 otomobil kazaya karıştı! 1 yaralı
Emekli aylık hesaplamaları yeni yılda değişecek
Sadettin Saran'dan test sonucuna ilişkin açıklama
Konya temsilcileri 12. haftada sahaya çıkıyor
Konya'da korkutan deprem! Aynı bölge 2023’te 5.1 ile sarsılmıştı
Konya Büyükşehir taktik çalıştı
Konyaspor transferde gaza bastı!
Konya İŞKUR istihdam için iş birliği faaliyetlerini sürdürüyor
Haber Ara